V páteční podvečer od sedmnácti hodin se zde hraje semifinalové utkání play off extraligy žen, ve kterém se Spartak Hluk střetne s áčkem Hodonína. K vidění zde bude například skvělá Číňanka Shi Dan společně s dlouholetou českou jedničkou Alenou Vachovcovou, proti kterým se v dresu Hluku představí letošní česká mistryně ve čtyřhrách Aneta Kučerová a její reprezentační kolegyně Lucie Žmolíková. A hned v sobotu od 15.00 hodin se v Hluku hraje další stolnětenisová lahůdka. V odvetném utkání v souboji o postup do extraligy si to mezi sebou rozdají borci Uherského Ostrohu a Hradce Králové. Ostrožanům, v jejichž dresu nastupuje česká dvojka Radek Košťál, schází jen krůček k postupu mezi českou elitu. Je však také možné, že po nečekaném odchodu jejich sponzora se sice budou borci Uh.Ostrohu radovat z postupu, ale pokud neseženou nového sponzora, tak nakonec skončí v propadlišti sportovních dějin. Ale i to se ve sportu stává. Proto neváhejte, zajeďte je podpořit a užít si skvělého tenisu.

Ale nejen stolním tenisem je naplněn slovácký víkend. V sobotní večer například přijede do Uherského Hradiště osmý celek druholigové tabulky, fotbalisté Karviné. Poslední vzájemný duel na severu Moravy skončil sice nerozhodně 1:1, ale nyní všichni fanoušci Slovácka věří, že Karviná si z Hradiště odveze pěkný nářez. Ve středu se fotbalisté Slovácka utkali v poháru se Slavií Praha a v neděli bude k vidění stejný souboj, jenže v podání krásnějších polovin lidstva. Prvoligové fotbalistky Slovácka si to rozdají od půl čtvrté odpoledne v přímém souboji o druhé místo v tabulce s pražskou Slavií. V Praze se hrálo 0:0, a tak odveta by měla hodně napovědět o tom, kdo si na krk nakonec pověsí stříbrné placky. Jenže nejen fotbalové celky Slovácka budou o víkendu lákat diváky na své stadiony. Například v Ostrožské Nové Vsi se v sobotu hraje velké derby mezi domácím celkem a Hlukem, do Mařatic v neděli v půl páté odpoledne přijede Břestek a ve stejný den, ale již dopoledne ve Zlechově se představí lídr 1.B třídy z Kněžpole, v jehož dresu nastoupí Hlahůlek, Palčík, Řezník a také Křivánek. Těžké záchranářské boje pak čekají v neděli celek Dolního Němčí, který na svém hřišti přivítá vedoucí celek 1.A třídy ze Spytihněvi.

A kdo chcete vidět hodně branek, tak si zajeďte do Babic, kde si svou střelnici otevřel Libor Soldán, který má průměr dvě branky na zápas. V neděli by jeho střely měl ze sítě vytahovat gólman Topolné.

Kdo však nemá rád ani stolní tenis, ba ani fotbal, tak se může jít podívat například na to, jak atleti Slovácké Slavie budou provádět křest své knihy, která byla napsána k devadesátému výročí atletiky v Uherském Hradišti. Tato kniha by měla být křtěna nikoliv šampaňským, jak je v českých krajích zvykem, ale přímo vodou z kašny na Masarykově náměstí. První kapky by na knihu měly dopadnout v pátek v patnáct hodin.

A pokud se nechcete na sport jen dívat, tak tu mám pro vás všechny něco z jiné bečky. Jelikož jsme na Slovácku a práce s motykou nám nikomu není cizí, pak toto nářadí můžete v sobotní odpoledne vyměnit za golfovou hůl. S ní pak téměř stejnými pohyby jako s motykou se můžete snažit dopravit míček do golfové jamky. Pozor, a to mimořádně zcela zdarma. Navíc vám budou radit zkušení trenéři, nebude tam scházet ani ochutnávka vín, módní přehlídka a také dražba obrazů. Vše se bude odehrávat na golfovém hřišti v Ostrožské Nové Vsi a výtěžek z dražby půjde na konto postiženým dětem ze stacionáře střediska Cesta.

Jestli však raději házíte například brambory do koše, pak svolejte celou rodinu a vyrazte na rodinný petanquový turnaj do Buchlovic. Tam od deseti hodin vyměníte brambory za stříbrné kule, zapojíte se do turnaje a společně se svým tříčlenným družstvem strávíte pěkný den.
A to je asi tak všechno, co jsem vám chtěl říct.

Vojtěch Johaník