• Do Hradiště přijedou pražští kolegové s komediální hrou Jakeovy ženy. Na plakátech to vydrželo snad den. Pak nějaký vtipálek přispěchal s inovací a titulek přepsal na Jakešovy ženy. To bych vidět nechtěl.

• Státní maturity skončily ostudou. Není divu, děti ví opravdu houby. Jedni maturanti měli napsat slohovou práci na téma: Teplo rodinného krbu. Když se učitelka zeptala, jak jsou daleko, jistá studentka odpověděla: „Připravuji se. Teď jsem si zjišťovala informace o rodině, nyní hledám něco o krbech!“ Ještě že téma neznělo: Vlk se nažral a koza zůstala celá.

• Kamarádka četla v rádiu zprávy. Informaci o tom, že jistý ozbrojený muž pobil najednou stovku lidí, jí kolega lehce pozměnil a posluchači v hrůze slyšeli, že dotyčný všechny najednou poblil. Děsivá představa.

• Kolegyně Andrea Nakládalová se minulý víkend mohutně radovala z dobré zprávy o velkém počtu nových předplatitelů našeho divadla. Když se druhý den probudila s bolavou hlavou a zjistila, že nemá nic ke snídani, vyrazila nemotorně do obchodu a paní prodavačku poprosila o jediné: dvě deci šunky. Přeji všem spokojený týden.

Josef Kubáník