Co však bylo jisté, že žádná z nich netrpí anorexií a nikdo na ně nevyvíjí tlak, aby vypadaly dobře. Všechny manekýnky ukázaly, že se umějí vkusně oblékat, aniž by tlačily na pilu sexy přitažlivosti víc než je potřeba.

Dvacítka žen, z nichž šest bylo tupeských, představovala kolekci modelů běžných konfekčních velikostí pro letošní léto, a to od firmy Happy mode Uherské Hradiště. „Chtěly jsme ženám ukázat, že se lze oblékat vkusně a za dostupné ceny. Modelky, z nichž ani jedna není profesionálkou, se tu představily v šatech, sukních, tričkách, kalhotách i ve společenském a sportovním oblečení," uvedla majitelka Happy Mode Marcela Krhovská.

A jak to už na módních přehlídkách někdy bývá, ženy na té tupeské měly prim. V řadách divaček sedělo devět mužů.

„Módní přehlídka, kterou tu už šestým rokem pořádá náš Klub žen je krásná v tom, že jsou tu modely nejen pro mladé dívky do dvaceti let, ale pro ženy všech věkových kategorií," nechal se slyšet první muž Tupes Oldřich Vávra.

S nápadem pořádat módní přehlídky přišla podle něj předsedkyně Klubu žen Jana Slováčková.

„S myšlenkou pořádat u nás módní přehlídky přišla majitelka hradišťského salonu Valentýn Dana Mikulová. Společně jsme daly hlavy dohromady a začaly jsme si na přehlídky najímat různé butiky. Poslední dva roky spolupracujeme s hradišťskou firmou Happy Mode," svěřila se Slováčková.

Módní přehlídka měla velký ohlas u obecenstva. To ocenilo pěkné modely, ale i odvahu a téměř profesionální výkony dívek a žen, které tím získaly potřebné sebevědomí do pořádání podobných akcí.

„Modelka, byť je to žena z dědiny, se prostě nesmí stydět," řekla bez okolků předsedkyně popovického Klubu žen Jana Bárová. Ta se v Tupesích zhostila nejen role manekýnky, ale jako profesionální kosmetička je také líčila.

„Z žádné módní přehlídky neodcházím s prázdnou. Protože budu v příštích dnech trávit dovolenou u moře, koupila jsem si tu dnes pohodlnou a nemačkavou strečovou sukni, bez zipu a knoflíků. K ní letní top," prozradila Bárová.

„Profesionální modelkou bych nechtěla být. Ony musejí mít hroší kůži. Fotografové, vizážisté a stylisté jim prý otevřeně říkají, že mají velký nos, zadek a ochablé ruce," chytila se za hlavu jedna z modelek, která si nepřála zveřejnit své jméno.

V doprovodném programu nechyběl ani prodej předváděných modelů, šperků z chirurgické oceli a . vystoupení Tupeských parádnic v oblečení a s písničkami z šedesátých let.