Před zaplněným místem u huštěnovického muzea předvedl Honza vysoce profesionální kombinaci talentu a umění, ukazující to nejlepší možné z rychle se u nás rozšiřujícího sportu foodbagu. Jeho přizpůsobivost jako vystupujícího umělce udělala doprovodný program Víkendu otevřených památkových domků, do něž se o víkendu velmi aktivně zapojilo Muzeum Huštěnovice, ale stal se také nezapomenutelný nejen pro děti, které se zpožděním slavily svůj svátek.

Před Weberovým vystoupením se v obřadní místnosti obecního úřadu uskutečnila vernisáž Z pohádky do pohádky.

„Byla na ukončení celoročního školního projektu, jehož smyslem bylo rozvíjet dětskou fantazii a představivost, poznávat lidovou slovesnost, dětskou literární tvorbu a zlepšit čtenářské dovednosti žáků," uvedla ředitelka huštěnovické ZŠ a MŠ Jitka Šimíková. Do projektu se podle ní zapojilo všech 28 školáků. V průběhu školního roku vznikaly výtvarné, literární a slohové práce. Na výstavních panelech, stěnách obřadní místnosti i stolících jich bylo k vidění na 350.

„V průběhu vernisáže se představily mladší děti z mateřské školy vystoupením Čapí rodina a starší děti s pásmem U nás ve školce. Žáci základní školy a školní družiny zazpívali písničky ze známých českých pohádek," sdělila Jitka Šimíková.

„Moc se mně líbila v podání školáků pohádka v anglickém jazyce O Červené Karkulce, ale také jejich minimuzikál Perníková chaloupka," svěřila se jedna z huštěnovických maminek Marcela Slezáková.