Dožínky budou zahájeny ve 12.30 hod. posvěcením věnce v místním kostele, pak se slavnostní průvod seřadí u olšavního mostu. O půl čtvrté je naplánován příchod k hospodyni a hospodáři – manželům Zpěvákovým.

Hlavní program se uskuteční v areálu před kulturním domem, kde se od 16 hodin představí nejprve dětské folklorní soubory Pacholata, děti z mateřské školy a mladá chasa z Míkovic, seminář Hradišťanu a cimbálová muzika Harafica z Uh. Hradiště a Cimbálová muzika Martina Švehlíka.

Od 17.30 vystoupí domácí soubory – mužský a ženský sbor, folklorní soubor Míkovjan a cimbálová muzika Mladí Burčáci z Míkovic a muzika Harafica, program od 19 hodin je vyhrazen hostům, souboru Old Stars Hradišťanu z Uh. Hradiště, Očovanu z Očové, dále vystoupí CM Mladí Burčáci a muzika souboru Očovan. Po skončení programu se bude konat beseda u cimbálu s Mladými Burčáky, zajištěno je kvalitní občerstvení jako například opékané sele, steaky, klobásy, pivo, víno.

Návštěvníci dožínek v Míkovicích jistě postřehnou oproti minulým ročníkům změny v programu, v němž přibyly dva pořady (dětský folklor, hosté). Pořad domácích souborů je koncipován k pátému výročí obnovení činnosti souboru Míkovjan, který za tuto krátkou dobu vystoupil na významných akcích – slováckých slavnostech vína, festivalu v Očové, na jízdě králů ve Vlčnově, Kopaničářských slavnostech ve Starém Hrozenkově, slavnostech na Javořině a představil se také ve Slovinsku. Soubor vede Jana Kučerová. Se souborem Očovan udržují Míkovjané družební styky několik let od festivalu v Mělníku, kde se poprvé setkali.

Míkovické soubory jezdí na festival do Očové, a tak pozvání slovenských hostů na dožínky bylo samozřejmostí. V případě nepříznivého počasí proběhnou kulturní programy v sále kulturního domu.