„Nejstarší víno, které tady prezentuji, je ledové, odrůdy Chardonnay. To jsem sklízel 28. října 1973 při minus sedmi stupních Celsia,“ poznamenal Jakubík.
Každoročního koštu se účastnili vinařští fajnšmekři nejen ze Slovácka, ale také z rozličných koutů republiky a ze zahraničí. Jedním z nich byl Ladislav Žarošský, rodák z Kyjova, žijící od roku 1984 nedaleko Vídně. Ten se přiznal, že dává přednost bílým vínům a z těch Jakubíkových má nejraději ryzlink rýnský, rulandu šedou a chardonnay. „Jedno vedle druhého jsou perly. Naprosto senzační je ale jeho ročník 2006,“ přiznává Žarošský. Jak je možné, aby v Jakubíkově sklepě ve Zlechově vznikaly takové vinné skvosty, vysvětluje tento 56letý Čechorakušan láskou k vínu a ohromným vinařským uměním.

"Těchto výsledků lze dosáhnout, pokud člověk dělá věci od srdce a navíc má od Boha nadání. Není mnoho lidí, kteří takto geniálním způsobem dokážou vína scelit a vytvořit z nich takové delikatesy, jak se to ve Zlechově daří Františku Jakubíkovi. Žít ve Francii, určitě by se tam stal nejuznávanějším someliérem,“ nešetřil obdivem Žarošský. O hudební doprovod se postaral orchestr, doprovázející českého Sinatru – Ladislava Kerndla. S ním zpívala dcera Güntera Kočího Gabriela, a cimbálová muzika Burčáci (staří).