Pořadatelům se podařilo sehnat více než 130 vzorků. Ochutnat tento lidový pokrm přijeli na Slovácko lidé až ze Slovenska nebo moravsko- -slovenského pohraničí, odkud některé vzorky také pocházely.

„Přijeli jsme už podruhé, jsme ze slovenské Skalice. Takovou akci u nás nemáme, a i když je to daleko, uděláme si aspoň výlet," poznamenal Ján Hrotár s manželkou. Dodali, že nejvíce jim chutnal bronzový vzorek, pro který také hlasovali. Porotu totiž nedělali na koštu odborníci, ale všichni návštěvníci koštu. Podle nich nejlepší zelí připravila Marie Kucharičová ze Vnorov, porazila na druhém místě Bronislavu Němečkovou z Ostrožské Lhoty a třetí Marii Škopíkovou z Louky. Všechny tři vítězky získaly různě velký zelák.

Účastníci akce nepřišli ani o odborné slovo, o které se postaral Jaroslav Balaštík z Ostrožské Nové Vsi nebo předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Jaroslav Zeman. Součástí odpoledne byla i bohatá tombola, v ní vyhrál téměř každý návštěvník. K ochutnávání vyhrávala přítomným domácí cimbálová muzika Šefranica se zpěvačkou Lucií Rybnikářovou.