Na koncertě, který trval téměř dvě hodiny, se pěti stům diváků představilo sto dvacet účinkujících, kterými byli bývalí i současní učitelé školy, žáci, absolventi i hosté. Na programu byla kantána Bohuslava Martinů Otvírání studánek a premiéra suity Jiřího Pavlici Uličkou tichá hudba zní. Taneční provedení Otvírání studánek bylo v režii choreografky Laďky Košíkové, pěvecký sbor vedla sbormistryně Ivana Zámečníková. Obě díla uvedli účinkující pod taktovkou šéfdirigenta Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín Stanislava Vavřínka.

„V rámci oslav se kromě koncertu uskutečnilo také slavnostní přijetí učitelů ZUŠ starostou města Liborem Karáskem. Ředitel ZUŠ Stanislav Nemrava a jeho zástupce Pavel Štulír a cimbálová muzika ZUŠ byli hostem pořadu Dobré ráno. Kromě toho mohli zájemci také navštívit výstavu prací osmačtyřiceti absolventů výtvarného oboru ZUŠ a výstavu k historii školy,“ poznamenala Martina Gogolová z hradišťské ZUŠ. K výročí byl také vydaný almanach, který připravila Magdalena Uhrová.

„Podle ohlasů publika i našeho mínění se koncert vydařil. Byl to jedinečný a neopakovatelný zážitek zejména díky nasazení všech účinkujích. Silný emotivní zážitek koncertu dodala skladba Jiřího Pavlici Uličkou tichá hudba zní, kterou autor a zároveň absolvent škole věnoval,“ dodala Gogolová.
Koncert se líbil také Pavlicovi, který tam nemohl chybět. „Já jsem spokojený, podle mě to byl jedinečný zážitek doplněný krásnou atmosférou,“ vyjádřil se muzikant.

Čtěte také:

Zuška mladá a stará