„Já zase hraji herce, který je pro roli ochotný udělat úplně cokoliv. Je to hezká práce, v naší branži mám z čeho čerpat," směje se pro změnu herec David Vaculík a potvrzuje, že bláznivá novinka vzniká ve velmi přátelské atmosféře. „Ano, je to hodně zábavné, dokonce se chodíme dívat, jak zkoušejí kolegové a smějeme se, jako bychom tu hru vůbec nečetli a neznali ji. To je dobré znamení," dodává herec.

Aby ne. Režisér novinky Robert Bellan patří mezi nejzkušenější komediální režiséry a doslova přepsal dějiny uherskohradišťské scény, když nastudoval Rychlé šípy nebo 1+2=6.

„Dobrá nálada je při vzniku komedie nesmírně důležitá. Doufám, že se nám ji pak podaří přenést i na diváky," věří představitel jedné z hlavních rolí Josef Kubáník, jenž jako jediný zatím nechyběl v žádné z Bellanových komedií, které v Uherském Hradišti nastudoval.

Jeho kolegyně Irena Vacková přemýšlí, v čem je tajemství obrovské obliby takových komedií. „Myslím, že je vždy pro diváka zábavné, když ví víc než postavy na jevišti. Může si pak užívat tobogán nedorozumění a záměn, které se řetězí do katastrofických rozměrů."

Všechno směřuje k premiéře poslední březnovou sobotu. „Máme vynikající hru, skvělého režiséra, bezvadné diváky, tak snad to zvládneme i my na jevišti," uzavírá David Vaculík a připomíná, že komedie Peklo v hotelu Westminster svým stylem humoru navazuje na veleúspěšné hry Slováckého divadla 1+2=6 a Nájemníci. Zájem diváků je už teď obrovský. Několik prvních představení je beznadějně vyprodáno, v pondělí začne předprodej na květnové reprízy. (kaj)