„Atraktivní body zůstaly a přibudou k nim nová překvapení,“ slibuje herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. Přinášíme informace, které byste měli před událostí určitě vědět.

Program – divadlo oslovilo a pozvalo Velký plesový symfonický orchestr. Tvoří jej téměř 50 členů a nechybí mezi nimi ani sólisté České filharmonie. A bude to právě toto velké těleso, které doprovodí herce při jedinečné akci – plesové hitparádě. Hosté budou sami rozhodovat, kdo vsadil na nejlepší hit, a pozor – mezi zpěváky se objeví i herci, které na prknech uherskohradišťského divadla už nějaký čas není vidět.

Největší z pierotů – ceny odborné kritiky vyhlašuje Slovácký deník pro nejlepší herečky, herce a inscenace minulé sezony. Kdo si odnese plastiky z dílny Oldřicha Víchy? „Tajné hlasování proběhlo minulý týden a výsledky jsou velmi zajímavé. Ti, kteří sledují dění v divadle, mohou předpokládat, jak celé klání dopadne,“ říká tajemně předseda poroty a zároveň i šéfredaktor Slováckého deníku Martin Nevyjel.

Slovácký Oskar – už od listopadu mohli diváci posílat do divadla vyplněné anketní kupony, ve kterých vyplnily jména herců, hereček a inscenací podle toho, jak je v roce 2007 zaujali. „Hlasy se budou sčítat dnes odpoledne, ale výsledky budou znát jen dva lidé. My ostatní se je dozvíme zítra,“ krčí rameny před dnešním sčítáním hlasů Josef Kubáník.

Organizace – ples bude zahájen ředitelem divadla Igorem Stránským ve 20.08 v Klubu kultury. V ceně vstupenky je večeře, láhev vína. Kromě Velkého plesového symfonického orchestru je připravena i cimbálová muzika čechovci a diskotéka Oldies. Lístky jsou pořád v prodeji v pokladně divadla.

(kaj)