Děti ze sušické mateřinky společně s učitelkami si pro maminky připravily dárek v podobě hodinové besídky, plné tanečků, básniček a písniček, ale také krátké pohádky. Nakonec maminkám rozdaly hezké dárky, které si ve školce samy vyrobily. „Bylo to moc pěkné vystoupení, kterým chlapci a děvčátka z mateřinky přišli poděkovat maminkám za mnohdy neviditelnou, ale moc důležitou práci, kterou ony pro své ratolesti dělají," vysekla dětem poklonu starostka obce Ladislava Vlachynská.

Ne nadarmo se říká, že u nových akcí teprve třetí ročník rozhodne, zda bude úspěšná nebo skončí. Loňský první ročník módní přehlídky v Sušicích, na němž své kolekce představila zlechovská módní návrhářka a majitelka Dámské a dětské módy Vladimíra Čožíková (41), ukázal, že je o něj zájem. Při druhém ročníku módní přehlídky, která se uskutečnila v neděli v rámci oslav Svátku matek, bylo zřejmé, že akce, kterou slovem provázela Tupesanka Ivana Tomešková, má a mohla by mít i nadále svoje příznivce.

Modelky, převážně amatérky z řad tupeských žen, opět prokázaly, že se umějí odpovídajícím způsobem pohybovat po parketu v té či oné kolekci, správně zdůraznit její image, která vyjadřuje určitý životní styl a způsob života. Potlesk pro každý předvedený model byl oceněním nejen pro ně, ale i pro majitelku zlechovského butiku Vladimíru Čožíkovou. Modelky měly také důležitý úkol v procesu popularizace a výhodného prodeje výrobků z její dílny.

„I když jsem měla trochu trému z předvádění jednotlivých modelů, na módní přehlídku jsem se moc těšila. Byla to moje premiéra," popsala své pocity sušická studentka Kristýna Kozáčková, loňská starší stárka.

Víc než stovka předvedených modelů letní kolekce hýřila pestrými barvami, typickými pro oblékání žen různého věku v letních dnech. „Móda mě zajímá, ale určitě ji nepodléhám. Módní šatník je totiž otázka finančních prostředků. Ale z kolekce, kterou přivezla do Sušic paní Čožíková, bych si za dobrý peníz určitě něco vybrala," svěřila se jedna ze sušických maminek.

Zlatým hřebem nedělního odpoledne bylo vystoupení tanečnic z klubu Arizona EUh Markéty Kočendové. „Představily se tanci s názvem Palice a Tisíc a jedna noc," informovala Ivana Tomešková.