„Vánoční jarmark je od zvolení současného obecního zastupitelstva a Romana Jílka do funkce starosty pořádán už potřetí pod širým nebem," uvedla předsedkyně kulturní komise Helena Veselá. Skromně dodala, že když před pár roky předsedala sdružení rodičů a přátel školy, byly v obci pořádány skromnější vánoční jarmarky. Nejprve na dolní základní škole, potom na kulturním domě.

Sobotní vánoční jarmark, který od třinácté hodiny provázelo slunečné počasí, otevřel své brány dětem i dospělým. V průběhu několika hodin se jim představila dechová hudba Boršičanka, cimbálová muzika a folklorní soubor Pentla, děti z mateřinky, dětský folklorní soubor Pentlička, zpěváčci, kteří o minulém víkendu účinkovali v soutěži Boršický slavíček a z domácích ještě Stoprounští vinaři.

„Návštěvníky jarmarku rozehřála dětská zumba, ale také Děcka z Buchlovic, která u nás měla generálku před vystoupením na nedělním mikulášském jarmarku v městyse pod Buchlovem," dal k dobru Václav Dvořák, který se s Janou Veselou ujali moderování vánočního trhu.

„Jsem rád, že už potřetí začala jarmarkem v centru obce přípravná doba na nejoblíbenější svátky v roce – Vánoce. Jeho součástí je den otevřených dveří obecního úřadu, v němž je k vidění výstava obrazů roštínského výtvarníka Ctirada Kuboška," sdělil první muž Boršic Roman Jílek. Spolu s Helenou Veselou a duchovním správcem boršické farnosti Antonem Kasanem se radovali, že v sobotu odpoledne vládlo v obci krásné počasí, které na jarmark přilákalo stovky Boršických i přespolních.

Nedílnou součástí vánočního trhu bylo slavnostní požehnání a zapálení první svíčky na adventním věnci. „Mám radost z toho, že představitelé obce nechají veřejně požehnat adventnímu věnci, který nejenže zavěsí do vchodu radnice, ale v něm po celou dobu předvánočního času plápolá světlo svíci," mnul si ruce páter Kasan.

Pomyslný puntík za boršickým jarmarkem udělala po setmění krátká ohnivá show, která navodila příjezd Mikuláše a jeho doprovodné andělské a čertovské suity.