Tip na pátek 15. listopadu:

Na výstavu Dny sametové revoluce do Uherského Brodu

K 30. výročí sametové revoluce otvírá Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě výstavu Dny sametové revoluce – Praha, Uherský Brod. Vernisáž výstavy archivních fotografií, zvukových záznamů a dalších dokumentů je připravována na pátek 15. listopadu, výroční den úmrtí J. A. Komenského.

KDY: 15. listopadu od 17 hodin
KDE: Muzem J. A. Komenského, Uherský Brod
ZA KOLIK: neuvedeno

Společenské obrodné dění v Uherském Brodě kulminovalo na podzim 1989, a to 27. listopadu během celostátní generální stávky. Z tohoto setkání se zachovala řada záznamů, které se po 30 letech staly hlavním předmětem otvírané výstavy. Záznamy, jež se podařilo do větší míry identifikovat se zachovanými fotografiemi autorů Slavoje Knora a Josefa Kollera, amatérských fotografů z Uherského Brodu jsou konfrontovány s autorskými fotografiemi MUDr. Přemysla Hněvkovského, který zachytil atmosféru studentských stávek v hlavním městě Praze v roce 1968 i 1989 a díky své laskavé zápůjčce umožnil celistvěji nahlédnout do atmosféry doby. Výstava potrvá do 16. února 2020 a připojí se tak k řadě dalších regionálních i celostátních aktivit spojených s tímto významným letošním jubileem.

Zdroj: Portál Východní Morava.

Tip na sobotu 16. listopadu:

Peneři Strýčka Homeboye - Debut Tour na Míru

Legendární pražské uskupení PSH v plné sestavě vyráží na česko-slovenskou tour se svým novým studiovým albem "DEBUT". 


KDY: 16. listopadu ve 21 hodin
KDE: Klub Mír, Uherské Hradiště
ZA KOLIK: 270 Kč

Vladimir 518, Orion a DJ Mike Trafik nabízí nášláplou show plnou nejen všem dobře známých hitů.

Zdroj: Portál Východní Morava

Tip na neděli 17. listopadu

Na koncert Honey Bunny Stars do Otrokovic

Společné vystoupení finalistů talentové soutěže Superstar zpěváků Moniky Bagárové a Jana Bendiga a zlínské rodačky, zpěvačky a skladatelky Terezy Kutrové potěší především příznivce moderní hudby.

KDY: 17. listopadu od 17 hodin
KDE: Otrokovická beseda, Otrokovice
ZA KOLIK: od 220 Kč

Večerem, v jehož průběhu zazní největší hity všech tří interpretů, provází moderátor Michal Gaja. Můžete se těšit i na vystoupení břišních tanečnic pod vedením Jany Norkové. Vstupné pořídíte v síti Ticketstream.

Zdroj: Portál Východní Morava