Na kole Vinohrady Uherskohradišťska 
KDY: v sobotu 3. října od 10 hodin 
KDE: start libovolný 
ZA KOLIK: zdarma 

První říjnovou sobotu od 10 do 16 hodin se uskuteční oblíbená akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska. Symbolické uzavření cyklostezek, kdy se pěší a cyklisté budou moct vydat na celkem pět tras však kvůli koronakrizi neproběhne v klasickém formátu. Do akce se zapojí na tři desítky vinařů ve venkovních prostorách v blízkosti svých vinných sklepů. Degustovat se tak bude na čerstvém vzduchu. Trasy povedou po stezkách nazvaných podle vinných odrůd – stezka Blatnického Roháče, Muškátu moravského a Rulandského bílého. Za poučením a historií se bude možné vydat na stezku Po stopách cisterciáků. Sadská stezka je pak doporučena příznivcům pěší turistiky. Z bezpečnostních důvodů musely být zrušeny hromadné starty z Masarykova náměstí v Uherském Hradišti. Stezky nebudou v terénu fyzicky značeny. Budou však součástí mapové aplikace, a to včetně seznamu vinařů. Po odeslání registrace, která je letos zdarma, obdrží účastník odkaz ke stažení mapové aplikace do telefonu.

Noc s Marií 
KDY: v sobotu 3. října od 21 hodin 
KDE: Dominikánský kláštěr, Uherský Brod 
ZA KOLIK: zdarma 

Děkanát srdečně zve na každoročně pořádanou Noc s Marií, která se uskuteční v klášterním kostele. Můžete se těšit na zpěvy Taizé a modlitbu růžence.

Kytarový koncert Štěpána Raka 
KDY: v neděli 4. října od 17 hodin 
KDE: Stojanovo gymnázium, Velehrad 
ZA KOLIK: 180 korun 

Užijte si báječný zážitek z koncertu známého kytaristy. Soubor skladeb, které v sále zazní má vlastenecký podtext, je totiž nazván Domov můj a jistě potěší nejednoho milovníka hudby.

Cesta ohně 
KDY: sobota 3. a neděle 4. října od 13 do 17 hodin 
KDE: Panský Dvůr, Uherský Brod 
ZA KOLIK: 20 korun 

Nenechte si ujít výstavu tvorby rodiny Koláčkových. K vidění budou především kované a keramické objekty, nožířské umění a fotografie.