Od počátku se škola zaměřila na obory související s měřicí a signalizační technikou především v leteckém průmyslu. Dnes však nabízí širokou škálu oborů pro žáky základních škol a absolventy škol všech typů a úrovní od čtyřletých maturitních oborů až po obory určené pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.Střední škola MESIT, o.p.s. Uherské Hradiště

Nabízí 18 učebních a studijních oborů

Škola je jedinečná tím, že umožňuje střední vzdělání každému žákovi s jakýmikoliv vzdělávacími schopnostmi a možnostmi. V nabídce osmnácti učebních a studijních oborů Střední školy MESIT, o.p.s. Uherské Hradiště, které nabízí v různých formách, najdete také unikátní obory, jako jsou Výrobce pokrývky hlavy (kloboučník), Umělecký kovář a zámečník, pasíř či Knihař.

Na MESITu si velmi dobře uvědomují, že opět začíná platit čím dál více tradiční heslo: „Řemeslo má zlaté dno", a tak oborům tradičních i netradičních řemesel vytvářejí ty nejlepší podmínky. Díky možnostem koncernu MESIT a účastí v projektech evropských sociálních fondů jsou odborné učebny vybaveny nejmodernějšími stroji a zařízeními, na kterých se žáci v praxi seznamují se současnými technologiemi a výrobními postupy.

Výhody? Hned několik

Velkou výhodou je přímé propojení školy s praxí, kterou absolvuje většina žáků ve firmách mateřského koncernu přímo v areálu koncernu MESIT. V řadě případů se stává, že absolventi přecházejí plynule do pracovního poměru, což je v dnešní situaci na trhu práce velká deviza.

S nejmodernějšími trendy drží krok i vysoce kvalifikovaný pedagogický sbor, který je aktivní v řadě projektů evropských sociálních fondů a díky tomu se daří aplikovat moderní výukové metody. Škola jako jedna z mála v regionu nabízí možnosti studia pro dospělé ve večerní a zkrácené formě.

Spolupráce s Úřadem práce Uherské Hradiště škole umožňuje pořádat rekvalifikační kurzy zaměřené mj. na obrábění na CNC strojích.

Samozřejmostí je stravování ve vlastní jídelně a ubytování na partnerském ubytovacím zařízení.

Dny otevřených dveří
22. 1.   9.00 – 16.00
24. 1. 12.00 – 17.00
25. 1.   8.00 – 12.00
5. 2.     9.00 – 16.00

Pro žáky devátých tříd právě v těchto dnech vrcholí výběr středních škol. Střední škola MESIT, o.p.s. Uherské Hradiště může být pro ně tou nejlepší volbou. Všechny informace najdete na webových stránkách školy: www.skola.mesit.cz. /PR/