V tu chvíli u motorestu Samota nedaleko u silnice I/50, kde má SÚS základnu, vzplál z dosud nezjištěných příčin silniční sypač, jehož řidič se už naštěstí nenacházel za volantem vozu. K jeho uhašení dorazili profesionální hasiči z Uherského Hradiště i z Morkovic-Slížan a dobrovolníci z Buchlovic a Koryčan.

„Při příjezdu uviděli, že hoří kabina sypače kde se nenacházely žádné osoby. Hasiči v dýchacích přístrojích po uhašení plamenů otevřeli s pomocí ocelového páčidla dveře kabiny a hledali skrytá ohniska hoření,“ prozradil mluvčí hasičů Roman Žemlička. Škoda byla podle jeho slov vyčíslena v předběžné výši na tři miliony korun.

I když příčina požáru zůstává v šetření hasičů, náměstek ředitele SÚS Břetislav Zapletal Deníku řekl, že hořet začalo v motorové části vozu, odkud se plameny rozšířily do kabiny.

„Na odpis je podvozek včetně kabiny, ale některé části sypače po opravě využijeme,“ dodal náměstek. Stejným způsobem podle něj SÚS přišlo naposled o sypač někdy před deseti lety. „Tehdy ale vznikl požár přímo v kabině,“ doplnil Zapletal. Po pondělním požáru silničního vozidla tak SÚS disponuje již jen 15 sypači.

Uherské Hradiště zasněžené. Auta pokrytá ledem.
Centimetr ledu. Auta stála v Chřibech, Bílých Karpatech i pod Syrákovem