Půl hodiny po půlnoci v úterý 20. května přišlo na policii z linky 112 oznámení, že z rodinného domu v Uherském Ostrohu vychází kouř a hrozí nebezpečí požáru.

Hlídka ostrožských policistů okamžitě vyrazila k popsanému domu. Na místě se setkali se dvěma policejními vozy, ale z domu nevycházel žádný dým, ani plameny. Před byl akorát dvaačtyřicetiletý muž se ženou.

Policisté začali zjišťovat, k čemu před domem došlo, kdo a proč požár oznamoval. Z výpovědi dvojice před domem a následně i jeho obyvatel začala vyplývat na povrch spletitější událost.

Vše zřejmě začalo v bytě, v němž dvaačtyřicetiletý muž měl před půlnocí fyzicky napadnout svou dlouholetou přítelkyni, protože ji obviňoval z nevěry. Poté ženu přiměl, aby jej zavezla před dům, kde měl jeho údajný sok bydlet. Žena jej poslechla a zavezla jej před zmíněný rodinný dům.

„Tam se po chvíli otevřely dveře, do nichž agresivní muž násilím vtlačil svou přítelkyni a sám vstoupil do domu, kde ji násilím držel. Majitelka domu ho opakovaně vyzývala, aby jejich dům opustil, agresivní muž to ovšem odmítal. Po pár minutách se podařilo muže vystrnadit ven. Ten však začal házet kameny do plastových oken, která rozbil. Když se mu stále nedařilo dostat za mužem, kterého považoval za svého soka, vytočil linku 112 a oznámil, že z domu, před nímž stál, vychází kouř. Falešným oznámením chtěl dosáhnout evakuace obyvatel z domu, čímž se chtěl dostat k muži, kterého podezíral," popsal takřka neuvěřitelnou událost mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Ostrožští policisté dechovou zkouškou u podezřelého muže naměřili 1,3 promile alkoholu. V současné době je podezřelý z několika protiprávních jednání: za zneužití linky tísňového volání mu hrozí pokuta do dvou set tisíc korun, za napadení ženy, přestupek proti občanskému soužití, pokuta do dvaceti tisíc korun, za vniknutí do domu, trestný čin porušování domovní svobody, až dvouleté vězení a za vtlačení a držení ženy v cizím domě, trestný čin omezování osobní svobody, rovněž trest odnětí svobody až na dva roky.