"Ocenění nás velmi potěšilo. Je to zpráva, že věci děláme dobře," uvedl David Karásek, hlavní designér a spolumajitel mmcité. Koš Better je vyrobený z pevnostního HPC betonu. Podle mediální zástupkyně firmy Ireny Vaňkové působí díky promyšlenému tvarování jako organicky modelované těleso pevných linií.

"I přesto, že se jedná o masivní a těžký produkt, svým kultivovaným tvarem zapadne téměř do jakéhokoliv kontextu," uvedla Irena Vaňková.

Prestižní ocenění Good Design z Chicaga a cenu IF Design Award z Hamburku dostala firma mmcité z Bílovic za svoji unikátní lavičku Construqta.
Bílovická společnost mmcité získala prestižní designové ocenění za svoji lavičku

Podle slov zástupců firmy nemusí těžký, velkoobjemový koš z betonu vypadat jako monstrum. Promyšleným tvarováním vzniklo těleso organicky modelovaných, avšak pevných linií.

Výrazný horní lem navádí k zapuštěné vnitřní nádobě, spodní nevýrazné nožky zvyšují stabilitu, umožňují odtok vody a usnadňují instalaci na nerovném povrchu. Svým kultivovaným tvarem zapadá koš do téměř jakéhokoliv kontextu.

Pro společnost to není první ocenění. Hned několik jich získaly například nové designové lavičky Construqta. Prestižní cenu Good Design si hlavní návrhář lavičky David Karásek odvezl z Chicaga, cenu IF Design Award přebíral v Hamburku.

Komfort při patrně nejlepším pohledu na nejvyšší horu Evropy tak turistům z celého světa poskytuje originální český mobiliář, navržený designéry společnosti mmcité z Bílovic.
Lavičky nové vyhlídky na Mont Blanc pocházejí z Bílovic