„Vleky pojedou v sobotu 10. i neděli 11. prosince od 9 do 16 hodin. Sjezdovka Horal bude v provozu celá, Razula ve spodní části v délce zhruba 400 metrů. Lyžujeme za mimosezónní ceny a k dispozici už bude také lyžařská škola," uvedl šéf Ski areálu Razula Luboš Sušila. Milovníci lyžování mohou také využít možnosti posledních volných pokojů v místních hotelech Lanterna a Horal a strávit ve Ski areálu Razula celý víkend.

Na rozdíl od většiny území Zlínského kraje jsou Velké Karlovice „pod sněhem" již od konce minulého týdne. Během dvou dnů tu napadlo až půl metru přírodního sněhu, díky čemuž jsou již v obci v provozu běžkařské stopy. Aktuálně je upraveno šest tras v údolí a také hřebenovka mezi Kohútkou a Kasárnami.

Podle vlekařů ale dostatek přírodního sněhu automaticky neznamená, že se dá hned lyžovat v plném rozsahu. Sjezdovku Razula se například chystají otevřít v celé kilometrové délce až poté, co vyrobí dostatek technického sněhu a budou ho moci kvalitně upravit i ve strmější horní části. „Když přírodní sníh na sjezdovkách upravíte rolbou, stlačíte jej a z třiceti centimetrů máte najednou pouze patnáct a při první oblevě nebo teplejším větru je vše hned pryč. Pro nás je na začátku sezóny důležitější, když mrzne a můžeme zasněžovat, abychom si vytvořili trvanlivý základ, který se v ideálním případě smíchá s přírodním sněhem. Technický sníh je mnohem trvanlivější a kvalitně připravená sjezdovka přečká klidně i týdenní oblevu. Pokud budou podmínky příznivé jako dosud, budeme zatím ve všedních dnech pokračovat v zasněžování, abychom byli v maximálním rozsahu připraveni o vánočních svátcích, kdy přijíždějí na vánoční pobyty hosté hotelů našeho Resortu Valachy a lyžaři využívají svátečního volna k výletům na hory," dodal Luboš Sušila.

Ski areál Razula je součástí karlovického Resortu Valachy. Tvoří ho tři sjezdovky různé délky a náročnosti s dětským parkem, snowtubingem, půjčovnou a lyžařskou školou v karlovickém údolí Léskové. Na hlavní sezónu areál chystá řadu doprovodných akcí, mj. závody pro děti, testování lyží, Valentýnské lyžování za hubičku nebo Maškarní lyžovačku. Hosté ubytovaní v hotelech resortu mají v zimě v rámci pobytových balíčků skipas v ceně.

www.razula.cz