Potvrzuje se tak očekávání odborníků, že lidé si i přes složitou ekonomickou situaci nebudou odpírat letní dovolené a že budou preferovat destinace nabízející odpočinek a aktivity v přírodě.

Právě karlovické hotely s celkovou kapacitou 350 lůžek se nachází v horských Beskydech u hranice se Slovenskem v oblasti, která vyniká množstvím turistických a cyklistických tras, ale také kvalitními wellness službami, gastronomií pod širým nebem a další nabídkou aktivit nejen pro rodiny, ale i pro páry.

„Rostoucí zájem o pobyty se ještě výrazně zvýšil zvláště poté, co vláda v minulém týdnu rozhodla o rychlejším uvolňování omezujících nařízení. Za posledních pět dnů jsme díky tomu přijali tolik nových rezervací, co za celé předchozí tři týdny. Lidé chtějí mít jistotu, že se na ně dostane,“ říká provozní ředitelka Resortu Valachy Zuzana Vašutová.

Ivana Jurášová ze Svárova u Velkých Bílovic na Břeclavsku provozuje cestovní agenturu.
Majitelka cestovní agentury: Podpora státu je nespravedlivá

Zajímavostí také je, že hosté volí výrazně delší pobyty.

„Zatímco v minulých letech zvláště v našich luxusnějších hotelech Lanterna a Horal preferovali pobyty na 3 a 4 noci, nyní přibývá těch na 7 nocí. Věříme, že v létě budeme mít plno. Rodinných pokojů už máme skutečně málo,“ dodává Zuzana Vašutová.

Resort Valachy se při přípravě pobytových balíčků přizpůsobil nové situaci a doplnil je o řadu aktivit převážně pod širým nebem.

„Předpokládali jsme, že o ně bude zvýšený zájem, a skutečně se setkáváme s příznivou reakcí rezervujících hostů, kteří oceňují pestrost a charakter služeb. Mají u nás v rámci pobytu mimo jiné půjčení holí na nordic walking, piknik, zábavnou výuku golfu pro rodiny a začátečníky nebo jógu. Vracíme se také k tradici táboráků s kytarou, budeme je pořádat dvakrát týdně a to i s večerní procházkou pro děti po nové stezce valašských strašidýlek chystáme hudební podvečery na terase hotelu Horal a venkovní grilování, pro děti animační programy a venkovní hřiště včetně nové zóny u Bistra Razula, budeme pořádat kurzy pečení frgálů, samozřejmostí bude i volný vstup do relaxačního centra Wellness Horal. Celkově jsme nucenou odstávku hotelů využili i k dalším činnostem a zapracovali nejen na generální údržbě, ale i zvelebení interiérů a okolí hotelů, takže věříme, že hostům v létě nabídneme opravdu příjemný odpočinek a vyžití,“ uzavírá Zuzana Vašutová.