Ve své kroměřížské vinotéce nabízí jako jedna z mála šestnáct druhů tradičního nápoje.

„Pocházím z vinařské obce. Naše rodina se po generace věnuje vinařství. Bohužel ale zpracování hroznů, ne už tolik obchodu. Na to jsem se před třemi lety dala já,“ vzpomíná na počátky podnikání Sovišová.

Kariéru podnikatelky v Kroměříži odstartovala založením rychlého občerstvení v blízkosti místní Květné zahrady. „Byla to však jen sezonní záležitost. Fungovalo to jeden rok,“ vypráví.

Před rokem se pak Petra Sovišová odhodlala založit vinárnu v centru města. Protože tu měla známé, rozhodnutí bylo jednoduché.
„Vždycky se lépe podniká tam, kde to člověk zná, než když jde do cizího města,“ míní s úsměvem.

I když se v oblasti vinařství pohybovala od malička, netušila, že ji bude provázet také v dospělosti. „To jsem opravdu nevěděla,“ dodává.
Její vinotéka v Kroměříži je pro ni druhou pobočkou, první založila a dosud úspěšně provozuje v Přerově.

Základem úspěchu v podnikání je podle ní prodávat kvalitní víno. „Před deseti lety se dalo prodávat ledacos, dnes už to nejde. Myslím ale, že s nabídkou šestnácti druhů v konkurenci obstojíme,“ říká s úsměvem podnikatelka.

O tom, že není víno jako víno, ví mladá podnikatelka své. „Například milovníci krabicového vína už dávno pochopili, že z něj bolí pořádně hlava a přesedlali raději na kvalitní víno,“ podotýká Sovišová.

Dodává, že v každém případě je lepší si připlatit, než kupovat lacino. „To má pak do vína hodně daleko,“ uzavírá podnikatelka.