VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hostinský: Nejdůležitější je komunikace

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Sedmatřicetiletý hostinský Vladan Hubík z Uherského Hradiště prošel ve svém životě několika zcela odlišnými profesemi. Získal vzdělání jako elektromechanik, potom si své znalosti rozšiřoval na Střední průmyslové škole v Uherském Hradišti.

20.6.2007
SDÍLEJ:

Vladan Hubík podniká v pohostinství už devět let.Foto: DENÍK/Milan Zámečník

Právě tam dnes provozuje studentský bufet.

Než Vladan Hubík před devíti lety zakotvil jako živnostník v pohostinství, živil se v bezpečnostní agentuře. Chránil jednu z velkých bank. „Když se v bankovní ochrance začaly dělat výrazné personální změny, musel jsem řešit, co se mnou bude dál. Elektrikařina nebyla to, co jsem chtěl opravdu dělat, a tak jsem si otevřel bar v Uherském Hradišti na náměstí Republiky. Ten provozuji dodnes,“ zavzpomínal Hubík na své podnikatelské začátky v oboru.
Přesvědčil se také o tvrzení, že obstát v pohostinství není legrace. Svědčí o tom i skutečnost, že postupně zkoušel štěstí při pronájmu hned několika dalších hospůdek a restaurací v Uherském Hradišti a jeho blízkém okolí. Nakonec však zůstal věrný svému prvnímu baru. Z mnoha stálých hostů podniku se za dlouhých devět let provozování živnosti stali jeho blízcí přátelé.

„Točit pivo, nalít panáka nebo prodat cigarety je strašně snadné. Nejtěžší na této profesi je však naučit se komunikovat s lidmi. Každý má své problémy, starosti, a tak si za barem občas připadám jako zpovědník. Jeden host má problémy s manželkou, druhý s dětmi a třetí zase v práci. Barman je pro ně takovou dutou vrbou,“ vysvětluje hospodský tajemství svého podnikání. Cesta k tomu, aby se hospodský uživil, je podle Hubíka právě v komunikaci s hosty.

„Hrozně moc dělá osobní vztah. Když přidáte k přinesení piva ještě pár přátelských slov, lidé se začnou rádi vracet,“ dodává s tím, že náročná živnost by se nedala zvládat bez pomoci a podpory přítelkyně a rodiny.

20.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Potravinářství - Potravinářství Potravinářský dělník 12 500 Kč

Výrobci a zpracovatelé potravin a příbuzní pracovníci dělník potravinářské výroby. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 12500 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Noční směny. Mísení, tvarování, dělení těsta. Obsluha el. pece, popřípadě rozprodej pečiva.. Pracoviště: Varmužova pekárna, spol. s r. o., 687 09 Boršice u Buchlovic. Informace: Vladimír Varmuža, +420 603 519 063.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč 23 000 Kč

Svářeči Svářeč metodou GIF. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 23000 kč, mzda max. 27000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Svařování nerez. plechů metodou TIG, praxe v oboru, platný svářečský průkaz, osobní kontakt možný po-čt 8-11 h.. Pracoviště: Vlastimil špendlík-prac.staré město, Luční čtvrť, č.p. 1867, 686 03 Staré Město u Uher.Hrad.. Informace: Vlastimil Špendlík, +420 777 946 030.

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 110 Kč

Číšníci a servírky Servírka/číšník - brigáda. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 110 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Dohoda o provedení práce nebo Dohoda o prac. činnosti.. Pracoviště: Michael masařík - pracoviště, 687 12 Bílovice u Uher.Hradiště. Informace: Michael Masařík, +420 608 078 795.

Výroba - Třídiči odpadů Pracovník/ce třídící linky. 16 000 Kč

Třídiči odpadů Pracovník/ce třídící linky. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Prac. poměr na 1 rok s možností prodloužení, třídění odpadu - papíru a plastů, manipulace s odpadem, oprávnění na obsluhu VZV výhodou, výpis z TR, stálé pracoviště, fir. akce, penz. připojištění, stabilita, odměny, přátelský a prac. laděný kolektiv. Podmínkou pro zařazení mezi uchazeče je vyplnění elektr. formuláře na adrese http://sbernesurovinyuh.formees.cz/f/kariera.. Pracoviště: Sběrné suroviny uh, s. r. o., provozovna, Průmyslová, č.p. 1147, 686 01 Uherské Hradiště 1. Informace: Stanislav Ředina, .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Suché počasí zastavilo v Brodě sečení

Libor Lukáš

Jdu do boje o senát kvůli dopravě, říká někdejší hejtman

Ve Zlámanci vzdali hold hodovým stárkům a mládkům

Krojovou pestrost historicky prvního setkání stárků a mládků, kteří byli v uplynulých padesáti letech ústředními postavami slováckých hodů s právem ve Zlámanci, dokreslila v sobotu ve sportovním areálu okouzlující atmosféra.  

V Nevšové čekají na trenéra Baníku Páníka

Jsou věrní a hraví. A to se jim vyplácí. Fotbalový klub TJ Sokol Nevšová, který v létě oslavil postup do nejvyšší krajské soutěže, se v rámci projektu Kopeme za fotbal angažuje od jeho založení, za což byl již několikrát odměněn.

Morkovický Pavel Žák vybojoval na Salašském drtikolu třetí místo

Sto třicet čtyři cyklistů z různých končin České a Slovenské republiky se v sobotu úderem poledne vydává z hřiště v obci Salaš na trasu III. ročníku závodu horských kol s názvem Salašský drtikol.

Anděl doprovodil kudlovický ženský sbor na Medové zpívání

Pro milovníky medu, včel, písniček a cimbálové muziky se v sobotu odpoledne otevřela šance navštívit ve dvoře a humně kudlovického domu Strmenských 12. ročník Medového zpívání.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT