VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ivo Tydlačka: Slavnostní stůl musí lahodit oku

HUSLENKY Gurmánské speciality podnikatele Iva Tydlačky z Huslenek na Vsetínsku se staly vyhlášenými. Například za jehněčí maso na zelenině získal vyučený kuchař-­číšník prestižní ocenění v soutěži o Nejlepší výrobek Zlínského kraje.

18.6.2007
SDÍLEJ:

Ivo Tydlačka.Foto: DENÍK/Michal Mikulenka

Šestačtyřicetiletý Ivo Tydlačka se vyučil jako kuchař­ ­číšník, a pokračoval tak v tradici svého otce, který vedl restauraci v Hovězí. „Paradoxně mě vaření dříve vůbec nebavilo, chtěl jsem být číšníkem,“ říká podnikatel.

Asi před deseti lety si vzal do nájmu kuchyni s jídelnou v Hovězí a kromě vaření se začal věnovat i pořádání rautů a různých oslav. „Asi to souvisí s věkem, celé mládí jsem prožil v hospodě, teď v kuchyni mám přece jen větší pohodu a možnost se realizovat,“ líčí Tydlačka, u kterého se záliba ve vaření naplno projevila teprve před deseti lety.

Specializovat se začal na přípravu rautů a je autorem několika originálních kulinářských nápadů. Mezi jeho speciality patří Valašský rautový špalek. „Na dřevěné desce jsou zapíchnuté jehlice, na něž pak skládám různé druhy malých šťavnatých řízků. Například řízečky v bramborovém těstě, ve špenátovém těstíčku nebo smažené na česneku. Celý výrobek je ještě nazdoben pestrou zeleninou,“ prozrazuje recept na jedno své typické jídlo.

Rád se pochválí i zeleninovými saláty, které často připomínají umělecké dílo. „Určitě bych doporučil žampionovou mísu se zeleninou nazdobenou jarními květinami,“ dává tip. Mezi úspěchy, jichž si obzvláště cení, patří ocenění v loňské soutěži o Nejlepší výrobek Zlínského kraje. „Do soutěže mě přihlásil starosta Prlova Ladislav Gargulák, který moje speciality několikrát ochutnal,“ vypráví Tydlačka. I když konkurence nebyla malá, získal cenu Perla Zlínského kraje a certifikát za jehněčí na zelenině. „Beru to i jako ocenění pro celý kolektiv, který mi pomáhá a na nějž se můžu ve všem spolehnout,“ poznamenává Ivo Tydlačka.

18.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Deník nám fandí

Nepropásněte! Fotoalba sportovců v pondělním vydání Deníku

V sobotu 20. ledna přijel kandidát na prezidenta Jiří Drahoš na Slovácko.
2 10

Jiří Drahoš: Ke Slovácku mám vřelý vztah

Titul Slovácký řízek vybojoval Radim Dvořáček

Za 39 minut a 25 sekund spořádal v sobotu dvě kila řízků letošní držitel titulu Slovácký řízek Radim Dvořáček. Přestože byl ze sedmi soutěžících nejdrobnější, váží jen 65 kilo, byl ze všech nejlepší. Loňský čas hodinu dvacet pět minut Martina Cetkovského, jenž titul neobhájil, výrazně zlepšil.

Slovácko zrychluje hru. V přípravě zdolalo Vítkovice 4:0

Slušná hra ozdobená přímočarými akcemi, po kterých padly všechny čtyřmi branky, spousta dalších nevyužitých šancí a nakonec jednoznačná výhra 4:0. To je výsledek sobotního přípravného utkání fotbalistů Slovácka, kteří na umělé trávě v Uherském Brodě jasně přehráli druholigové Vítkovice a zvýšili si sebevědomí před blížícím se startem jarní části HET ligy.

Čtyři kilometry obchvatu Uherského Brodu by měly stát půl miliardy

Obchvat Uherského Brodu je zase o krok blíže své realizaci. Zlínský kraj, respektive jeho odbor životního prostředí totiž dal městu souhlas se stavbou, má ovšem 27 podmínek, které musí město Komenského splnit.

AKTUALIZOVÁNO

Komplice Hradišťanky, která pašovala heroin, zatkla pákistánská policie

Pákistánské úřady zadržely komplice Hradišťanky Terezy H., u níž celníci na letišti v Láhauru našli před více než týdnem asi devět kilogramů heroinu. Informovala o tom ČTK s odvoláním na pákistánský zpravodajský server SAMAA, který zprávu zveřejnil v sobotu 20. ledna.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>