VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ivo Tydlačka: Slavnostní stůl musí lahodit oku

HUSLENKY Gurmánské speciality podnikatele Iva Tydlačky z Huslenek na Vsetínsku se staly vyhlášenými. Například za jehněčí maso na zelenině získal vyučený kuchař-­číšník prestižní ocenění v soutěži o Nejlepší výrobek Zlínského kraje.

18.6.2007
SDÍLEJ:

Ivo Tydlačka.Foto: DENÍK/Michal Mikulenka

Šestačtyřicetiletý Ivo Tydlačka se vyučil jako kuchař­ ­číšník, a pokračoval tak v tradici svého otce, který vedl restauraci v Hovězí. „Paradoxně mě vaření dříve vůbec nebavilo, chtěl jsem být číšníkem,“ říká podnikatel.

Asi před deseti lety si vzal do nájmu kuchyni s jídelnou v Hovězí a kromě vaření se začal věnovat i pořádání rautů a různých oslav. „Asi to souvisí s věkem, celé mládí jsem prožil v hospodě, teď v kuchyni mám přece jen větší pohodu a možnost se realizovat,“ líčí Tydlačka, u kterého se záliba ve vaření naplno projevila teprve před deseti lety.

Specializovat se začal na přípravu rautů a je autorem několika originálních kulinářských nápadů. Mezi jeho speciality patří Valašský rautový špalek. „Na dřevěné desce jsou zapíchnuté jehlice, na něž pak skládám různé druhy malých šťavnatých řízků. Například řízečky v bramborovém těstě, ve špenátovém těstíčku nebo smažené na česneku. Celý výrobek je ještě nazdoben pestrou zeleninou,“ prozrazuje recept na jedno své typické jídlo.

Rád se pochválí i zeleninovými saláty, které často připomínají umělecké dílo. „Určitě bych doporučil žampionovou mísu se zeleninou nazdobenou jarními květinami,“ dává tip. Mezi úspěchy, jichž si obzvláště cení, patří ocenění v loňské soutěži o Nejlepší výrobek Zlínského kraje. „Do soutěže mě přihlásil starosta Prlova Ladislav Gargulák, který moje speciality několikrát ochutnal,“ vypráví Tydlačka. I když konkurence nebyla malá, získal cenu Perla Zlínského kraje a certifikát za jehněčí na zelenině. „Beru to i jako ocenění pro celý kolektiv, který mi pomáhá a na nějž se můžu ve všem spolehnout,“ poznamenává Ivo Tydlačka.

18.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 25 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Kontakt pouze telefon (8-17). Pracoviště: Renesmé company s.r.o. - pracoviště, Kunovská, č.p. 554, 687 22 Ostrožská Nová Ves. Informace: Petra Mezihoráková, +420 731 588 314.

Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 5 500 Kč

Uklízeči a pomocníci v administrativních objektech. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 5500 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Možnost Dohody o provedení práce nebo zkráceného úvazku, úklid veřej. prostor v okolí nádraž. nástupiště, 2 hodiny 7x týdně v dopol. hodinách, vhodné pro důchodce, kontakt telefon nebo e-mail.. Pracoviště: Sežev facility s.r.o. - pracoviště, Nádražní, 686 03 Staré Město u Uher.Hrad.. Informace: Hušková, +420 725 424 110.

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 13 000 Kč

Zahradníci pro pěstování zahradních rostlin Zahradník/ce. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč, mzda max. 19000 kč. Volných pracovních míst: 8. Poznámka: Jedná se o zaměstnaní na 3 měsíce, práce na realizaci a údržbě soukromých zahrad a veřejné zeleně ve Zlínském a Jihomoravském kraji, pružná prac. doba, osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvy.. Pracoviště: Florstyl s.r.o., Panská, č.p. 25, 686 04 Kunovice. Informace: Blanka Pavková, +420 572 549 553.

Výroba - Výroba Mechanici a opraváři osobních automobilů 19 000 Kč

Mechanici a opraváři průmyslových strojů a zařízení PROVOZNÍ ÚDRŽBÁŘ Tetra Pak. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč, mzda max. 23000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Příspěvek na penzijní připojištění 500,-Kč. Kontakt telefonicky (6:00 - 14:00 hod.) či osobně (předchozí tel. domluva nutná!).. Pracoviště: Linea nivnice, a. s., U Dvora, č.p. 190, 687 51 Nivnice. Informace: Ludmila Šťastná, +420 572 616 213.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ochotníci z Tupes, Zlechova a Břestku byli v neděli ve vynikající kondici.
21

Ochotníky z Tupes, Zlechova a Břestku políbila v neděli múza

Stoper Slovácka Tomáš Břečka
23

Recept na góly? Střílet víc z dálky, radí stoper Břečka

Cyklostrasy nejen mezi vinohrady otevřou poslední dubnovou sobotu

Sedm cyklistických stezek a dvě trasy určené speciálně pro pěší, které vedou po různých částech Slovácka. Na všech se v sobotu 28. dubna uskuteční tradiční akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska.

Šťastná třináctka pro Kometu a červené trenky pro Zemana: videosouhrn víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 21. až 22. dubna 2018.

Hosty akce Studentského Velehradu byli Tomáš Halík i populární herečka

FOTOGALERIE / Až o 700 studentů vysokých škol z českých, moravských a slezských univerzit, středoškoláků, ale také mladých pracujících lidí ve věku od 18 do 30 let, a to bez ohledu na vyznání se o uplynulém víkendu rozrostl Velehrad.

AKTUALIZUJEME

Gastrofest přilákal do Brodu tisíce lidí na burgery nebo mix červů

Jako předkrm mix červů nebo toust se šnečí paštikou, hlavní chod paella či vyzrále argentinské hovězí a sladká tečka v podobě vafle. Například takové menu si mohli dát návštěvníci gastrofestu v Uherském Brodě.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT