VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ivo Tydlačka: Slavnostní stůl musí lahodit oku

HUSLENKY Gurmánské speciality podnikatele Iva Tydlačky z Huslenek na Vsetínsku se staly vyhlášenými. Například za jehněčí maso na zelenině získal vyučený kuchař-­číšník prestižní ocenění v soutěži o Nejlepší výrobek Zlínského kraje.

18.6.2007
SDÍLEJ:

Ivo Tydlačka.Foto: DENÍK/Michal Mikulenka

Šestačtyřicetiletý Ivo Tydlačka se vyučil jako kuchař­ ­číšník, a pokračoval tak v tradici svého otce, který vedl restauraci v Hovězí. „Paradoxně mě vaření dříve vůbec nebavilo, chtěl jsem být číšníkem,“ říká podnikatel.

Asi před deseti lety si vzal do nájmu kuchyni s jídelnou v Hovězí a kromě vaření se začal věnovat i pořádání rautů a různých oslav. „Asi to souvisí s věkem, celé mládí jsem prožil v hospodě, teď v kuchyni mám přece jen větší pohodu a možnost se realizovat,“ líčí Tydlačka, u kterého se záliba ve vaření naplno projevila teprve před deseti lety.

Specializovat se začal na přípravu rautů a je autorem několika originálních kulinářských nápadů. Mezi jeho speciality patří Valašský rautový špalek. „Na dřevěné desce jsou zapíchnuté jehlice, na něž pak skládám různé druhy malých šťavnatých řízků. Například řízečky v bramborovém těstě, ve špenátovém těstíčku nebo smažené na česneku. Celý výrobek je ještě nazdoben pestrou zeleninou,“ prozrazuje recept na jedno své typické jídlo.

Rád se pochválí i zeleninovými saláty, které často připomínají umělecké dílo. „Určitě bych doporučil žampionovou mísu se zeleninou nazdobenou jarními květinami,“ dává tip. Mezi úspěchy, jichž si obzvláště cení, patří ocenění v loňské soutěži o Nejlepší výrobek Zlínského kraje. „Do soutěže mě přihlásil starosta Prlova Ladislav Gargulák, který moje speciality několikrát ochutnal,“ vypráví Tydlačka. I když konkurence nebyla malá, získal cenu Perla Zlínského kraje a certifikát za jehněčí na zelenině. „Beru to i jako ocenění pro celý kolektiv, který mi pomáhá a na nějž se můžu ve všem spolehnout,“ poznamenává Ivo Tydlačka.

18.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 16 000 Kč

Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva). Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč. Volných pracovních míst: 7. Poznámka: Vzhledem k fyz. náročnosti vhodné spíše pro muže, osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Zumm s.r.o. - pracoviště, 687 23 Ostrožská Lhota. Informace: Zbyněk Uher, +420 777 293 220.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 90 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 90 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní doba: 5:30 - 14:30 hod., manuální zručnost a spolehlivost, dlouhodobé zaměstnání, víkendy a svátky volné, celozávodní dovolená pravidelně 1. týden v červenci a přes vánoční svátky. Strava zdarma, pravidelné odměny. V případě osobní schůzky tel. domluva předem nutná!. Pracoviště: Jídelna vystrčil s.r.o. - pracoviště, Nivnická, č.p. 1763, 688 01 Uherský Brod 1. Informace: Petra Vystrčilová, +420 728 272 119.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 14 000 Kč

Obsluha ostatních zařízení na zpracování kovů pletař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Prac. poměr až na 3 roky, výroba drátěného pletiva na strojním zařízení v krytých halách - úkolová mzda, stravenky, osobní kontakt možný po telefonické domluvě.. Pracoviště: Moravskoslezské drátovny, a.s. , provozovna, 687 09 Boršice u Buchlovic. Informace: Dušan Machálek, +420 606 714 992.

Výroba - Výroba Montážní dělník 18 000 Kč

Montážní dělníci ostatních výrobků Strojní dělník (operátor) ve výrobě automobilových komponentů. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 23000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Práce na montáž. výr. linkách, manipualce s materiálem, kompletace a montáž jednot. dílů, man. zručnost, zdr. způsobilost, nepřetržitý provoz, hod. mzda 105-130,- Kč vč. příplatků za směnný provoz, příspěvek na stravování, 13. a 14. plat, zvýhod. strava.. Pracoviště: Comac jobs s.r.o. - pracoviště, Závodní, č.p. 1007, 687 25 Hluk. Informace: Olga Kovaříková, +420 774 400 140.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Žabáka Goliáše o víkendu mezi 14. a 15. červencem někdo ukradl z jeho podstavce ve staroměstské Kovozoo.
2

V Kovozoo unesli žabáka Goliáše

Letní romantikou v parku Rochus bylo 17 malých táborníků nadšeno.
26

Náruče tetiček z dědiny byly dětem na Rochusu otevřené

Vlastimil Daníček: Mohli bychom hrát o osmý flek a výš

ROZHOVOR / Čeká ho náročná sezona, možná zatím ta nejnáročnější v jeho kariéře. Vlastimil Daníček povede Slovácko jako kapitán do nového ročníku FORTUNA: LIGY. Bude patřit k těm hráčům, kteří budou mít zodpovědnost za výkony a výsledky Slovácka. 

Usmrcené oči Berouskových tygrů a širý, černý lán: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 18. července 2018.

Mingazov? Vezmeme ho jedině zdravého, říká ředitel Slovácka Pojezný

S Ruslanem Mingazovem je klub na všem domluvený i se Slavií je všechno vybavené. Nyní stačí jediné, aby se šestadvacetiletý turkménský záložník dal zdravotně do pořádku.

Cíl? Chceme dobře trénovat a zlepšovat se

Tohle je klasické Slovácko. Žádná velkohubá prohlášení ani sebevědomá slova o účasti v evropských pohárech. Nic takového od představitele skromného regionálního celku z Uherského Hradiště nečekejte.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT