Přesně tak si v hlavách rýsují své plány třiačtyřicetiletí finanční poradci Jana Vašťáková a Leoš Vlček ze Starého Města.

K současnému povolání se dvojice dostala zhruba před čtyřmi lety po anabázi v podnikatelské sféře. První zkušenosti získali už tři roky po sametové revoluci. „Tehdy jsme obchodovali s různým spotřebním zbožím. K tomu jsme postupem času začali přidávat finanční služby, až jsme nakonec zůstali pouze u nich,“ vzpomíná Vašťáková.

Ze začátku živnostníci nabízeli jen krátkodobé spotřebitelské úvěry. Postupně ale získávali zastoupení renomovaných bankovních i nebankovních subjektů, které působí na tuzemském trhu. „Dnes už naše nabídka lidem umožňuje řešit prakticky jakoukoliv finanční situaci a požadavky. To znamená, že dokážeme například zprostředkovat a vyřídit úvěr, hypotéku či poradit s vlastním investováním,“ popisuje sortiment služeb Vlček.

V současné době ale Staroměšťané nejsou ani zdaleka jedinými specialisty, kteří se živí finančním poradenstvím. Spousta lidí totiž v různých formách nabízí smluvení půjček. Do hromadné kategorie se ale dvojice rozhodně nechce zařadit. V tvrdé konkurenci proto podnikatelé upevňují své standardy, díky kterým chtějí dlouhodobě uspět a zachovat si přízeň svých zákazníků.

„Právě udržení důvěry je v našem oboru stěžejní. To, na co se snažíme dbát nejvíce, je proto seriózní přístup. Od toho se odvíjí především hledání řešení podle reálných možností klientů,“ prozrazuje Vlček.

Ke kvalitnímu a stabilnímu zázemí pro zákazníky neodmyslitelně patří také prohlubování nabídky. S tím koresponduje cíl obou živnostníků, a to poskytovat nejlepší peněžní služby a produkty. „Právě teď začínáme například nabízet novinku na českém finančním trhu. Jedná se o velmi zajímavou hypotéku pro lidi, kteří nedostanou klasickou bankovní hypotéku. Tato služba pak umožňuje řešit i dluhy,“ podotýká Vašťáková.

Svému povolání se oba obchodní partneři věnují denně, dohromady asi pětapadesát hodin týdně. Pracovní nasazení zvládají díky píli a hlavně kvůli tomu, že jim současný obor nadmíru vyhovuje.

„Práce je sice náročná, ale oba nás pořád baví. Pokud by nebyla zároveň naším koníčkem, určitě bychom ji nemohli vykonávat,“ uzavírá podnikatelka.

Michal Červinka