VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Petr Buček: Dobrá cukrárna musí vonět

ZLÍN - Už před více než osmdesáti lety stávala přímo v centru Zlína cukrárna, která dnes patří mezi nejlepší v republice. Svědčí o tom certifikát z roku 2005 udělený ministerstvem pro místní rozvoj a Společenstvem cukrářů.

19.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: archiv

Majitelem cukrárny, která kdysi patřila jeho dědovi, je Petr Buček. O rozkvět rodinného pokladu se stará společně se svojí sestrou a matkou. Když byl rodině Bučkových zabavený podnik v roce 1991 vrácen, rozhodli se pokračovat v tradici. „Chtěl jsem to zkusit. Mám rád výzvy,“ říká Petr Buček. Aby se naučil preciznosti nejsladšího gastronomického odvětví, vyučil se cukrářem. Do té doby byl kontrolorem. Dnes o chuťové buňky zákazníků pečuje dvanáct zaměstnanců.

„V cukrárně to musí vonět. Člověk si tady musí rád posedět a pochutnat si.“ Rozšíření cukrárny Petr Buček nemá v plánu, experimenty a nové výrobky ano. Více než pečlivě řeší složení jednotlivých výrobků. „Zákusek přece může být zároveň zdravý a sladký. Měl by mít minimum tuku, cukru a konzervačních látek,“ osvětluje cukrář. Sám ale preferuje jiné chutě, než je lákavá pochoutka. „Nejraději mám maso,“ směje se Petr Buček. Patří mezi podnikatele, kteří věnují pozornost novinkám. „Inspirujeme se například na světové výstavě zmrzlinářů v Itálii, kam jezdíme každý rok,“ říká. A to zdaleka není všechno, co dělá rodinnou cukrárnu výjimečnou. „Vyrábíme například svatební dorty, jsme dnes už schopni udělat například i alkoholovou zmrzlinu. Ne s příchutí alkoholu, ale přímo z piva, vína či šampaňského,“ prozrazuje.

Nejvyšší ocenění cukráře je ale samotný zákazník. „Největší radost mám, když dítě od nás odchází se zapatlanou pusou,“ dodává sympatický tvůrce pochoutek Petr Buček.

19.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Deník nám fandí

Nepropásněte! Fotoalba sportovců v pondělním vydání Deníku

V sobotu 20. ledna přijel kandidát na prezidenta Jiří Drahoš na Slovácko.
2 10

Jiří Drahoš: Ke Slovácku mám vřelý vztah

Titul Slovácký řízek vybojoval Radim Dvořáček

Za 39 minut a 25 sekund spořádal v sobotu dvě kila řízků letošní držitel titulu Slovácký řízek Radim Dvořáček. Přestože byl ze sedmi soutěžících nejdrobnější, váží jen 65 kilo, byl ze všech nejlepší. Loňský čas hodinu dvacet pět minut Martina Cetkovského, jenž titul neobhájil, výrazně zlepšil.

Slovácko zrychluje hru. V přípravě zdolalo Vítkovice 4:0

Slušná hra ozdobená přímočarými akcemi, po kterých padly všechny čtyřmi branky, spousta dalších nevyužitých šancí a nakonec jednoznačná výhra 4:0. To je výsledek sobotního přípravného utkání fotbalistů Slovácka, kteří na umělé trávě v Uherském Brodě jasně přehráli druholigové Vítkovice a zvýšili si sebevědomí před blížícím se startem jarní části HET ligy.

Čtyři kilometry obchvatu Uherského Brodu by měly stát půl miliardy

Obchvat Uherského Brodu je zase o krok blíže své realizaci. Zlínský kraj, respektive jeho odbor životního prostředí totiž dal městu souhlas se stavbou, má ovšem 27 podmínek, které musí město Komenského splnit.

AKTUALIZOVÁNO

Komplice Hradišťanky, která pašovala heroin, zatkla pákistánská policie

Pákistánské úřady zadržely komplice Hradišťanky Terezy H., u níž celníci na letišti v Láhauru našli před více než týdnem asi devět kilogramů heroinu. Informovala o tom ČTK s odvoláním na pákistánský zpravodajský server SAMAA, který zprávu zveřejnil v sobotu 20. ledna.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>