VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Petr Buček: Dobrá cukrárna musí vonět

ZLÍN - Už před více než osmdesáti lety stávala přímo v centru Zlína cukrárna, která dnes patří mezi nejlepší v republice. Svědčí o tom certifikát z roku 2005 udělený ministerstvem pro místní rozvoj a Společenstvem cukrářů.

19.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: archiv

Majitelem cukrárny, která kdysi patřila jeho dědovi, je Petr Buček. O rozkvět rodinného pokladu se stará společně se svojí sestrou a matkou. Když byl rodině Bučkových zabavený podnik v roce 1991 vrácen, rozhodli se pokračovat v tradici. „Chtěl jsem to zkusit. Mám rád výzvy,“ říká Petr Buček. Aby se naučil preciznosti nejsladšího gastronomického odvětví, vyučil se cukrářem. Do té doby byl kontrolorem. Dnes o chuťové buňky zákazníků pečuje dvanáct zaměstnanců.

„V cukrárně to musí vonět. Člověk si tady musí rád posedět a pochutnat si.“ Rozšíření cukrárny Petr Buček nemá v plánu, experimenty a nové výrobky ano. Více než pečlivě řeší složení jednotlivých výrobků. „Zákusek přece může být zároveň zdravý a sladký. Měl by mít minimum tuku, cukru a konzervačních látek,“ osvětluje cukrář. Sám ale preferuje jiné chutě, než je lákavá pochoutka. „Nejraději mám maso,“ směje se Petr Buček. Patří mezi podnikatele, kteří věnují pozornost novinkám. „Inspirujeme se například na světové výstavě zmrzlinářů v Itálii, kam jezdíme každý rok,“ říká. A to zdaleka není všechno, co dělá rodinnou cukrárnu výjimečnou. „Vyrábíme například svatební dorty, jsme dnes už schopni udělat například i alkoholovou zmrzlinu. Ne s příchutí alkoholu, ale přímo z piva, vína či šampaňského,“ prozrazuje.

Nejvyšší ocenění cukráře je ale samotný zákazník. „Největší radost mám, když dítě od nás odchází se zapatlanou pusou,“ dodává sympatický tvůrce pochoutek Petr Buček.

19.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 90 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 90 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní doba: 5:30 - 14:30 hod., manuální zručnost a spolehlivost, dlouhodobé zaměstnání, víkendy a svátky volné, celozávodní dovolená pravidelně 1. týden v červenci a přes vánoční svátky. Strava zdarma, pravidelné odměny. V případě osobní schůzky tel. domluva předem nutná!. Pracoviště: Jídelna vystrčil s.r.o. - pracoviště, Nivnická, č.p. 1763, 688 01 Uherský Brod 1. Informace: Petra Vystrčilová, +420 728 272 119.

Informační technologie - Informační technologie Technici uživatelské 20 000 Kč

Technici uživatelské podpory informačních a komunikačních technologií PROGRAMÁTOR/KA CNC. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Programování cnc obráběcích strojů, znalost programu SURFCAM, schopnost čtení technické dokumentace, velmi dobrá znalost PC, samostatnost, odpovědnost, schopnost učit se novým věcem, praxe v oboru vítána. Zázemí stabilní společnosti, stravování s příspěvkem zaměstnavatele.. Pracoviště: K z k bojkovice, s.r.o., Palackého, č.p. 214, 687 71 Bojkovice. Informace: František Michalec, +420 602 712 458.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič skupiny B 17 000 Kč

Řidiči osobních a malých dodávkových automobilů (kromě taxikářů a řidičů dopravy nemocných a raněných) řiidič dodávky. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: rozovz nábytku po ČR, ŘP "B", praxe min. 2 roky, zaměstnanecké slevy. Pracoviště: Kasvo spol. s r. o. pracoviště, Tř. Maršála Malinovského, č.p. 385, 686 01 Uherské Hradiště 1. Informace: Vítězslav Staroba, +420 603 256 606.

Obchod - Obchod Obchodní referent 20 000 Kč

Obchodní referenti Asistent/ka obchodního ředitele. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Organ. a administ. podpora ředitele spol., vyřizování telefonátů a správa e-mailové korespondence ředitele, zodpovědnost za chod kanceláře, zajištění návštěv, podpora obch. týmu, schopnost efektivně organizovat čas, samostatně plnit vlastní a zadané úkoly, angažovanost a pro-aktivní přístup k práci, samostatnost a ochota učit se novým věcem, výborné verbální a písemné komun. dovednosti, spolehlivost, pečlivost, dobrá znalost PC (zejména MS Office), přátelský a dynamický kolektiv, možnost keriár. růstu a osob. rozvoje, fir. akce a bonusy, penz. připojištění, pouze životopis e-mailem. Podrobnější informace najdete zde: http://www.sbernesurovinyuh.cz/cz/kariera.html. Pracoviště: Sběrné suroviny uh, s. r. o., provozovna, Průmyslová, č.p. 1147, 686 01 Uherské Hradiště 1. Informace: Kristýna Přikrylová, .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Žabáka Goliáše o víkendu mezi 14. a 15. červencem někdo ukradl z jeho podstavce ve staroměstské Kovozoo.
2

V Kovozoo unesli žabáka Goliáše

Letní romantikou v parku Rochus bylo 17 malých táborníků nadšeno.
26

Náruče tetiček z dědiny byly dětem na Rochusu otevřené

Vlastimil Daníček: Mohli bychom hrát o osmý flek a výš

ROZHOVOR / Čeká ho náročná sezona, možná zatím ta nejnáročnější v jeho kariéře. Vlastimil Daníček povede Slovácko jako kapitán do nového ročníku FORTUNA: LIGY. Bude patřit k těm hráčům, kteří budou mít zodpovědnost za výkony a výsledky Slovácka. 

Usmrcené oči Berouskových tygrů a širý, černý lán: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 18. července 2018.

Mingazov? Vezmeme ho jedině zdravého, říká ředitel Slovácka Pojezný

S Ruslanem Mingazovem je klub na všem domluvený i se Slavií je všechno vybavené. Nyní stačí jediné, aby se šestadvacetiletý turkménský záložník dal zdravotně do pořádku.

Cíl? Chceme dobře trénovat a zlepšovat se

Tohle je klasické Slovácko. Žádná velkohubá prohlášení ani sebevědomá slova o účasti v evropských pohárech. Nic takového od představitele skromného regionálního celku z Uherského Hradiště nečekejte.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT