V pizzerii Terra je během čtvrtečních obědů rušno. Stoly se rychle zaplňují. Člověk by tak ani nepoznal, že v hospodách už druhý týden platí systém opatření očkování nebo prodělaná nemoc. Obsluha hostům servíruje polévky, voňavou pizzu, rissoto či řízečky. V restauraci panuje dobrá nálada. „Dnes podáváme například houbové rissoto s grilovanou vepřovou panenkou, to jde na odbyt. Máme otevřeno teprve od úterý a musím říci, že lidé ale docela chodí.“ pochvaluje si Pechrová s tím že podnik navštěvuje mnoho jejích stálých zákazníků. Ještě minulý rok totiž provozovala restauraci nedaleko. „Lidé říkali, že už se moc těší. Naším majstrštykem je tiramisu. Navíc vaříme pouze z kvalitních italských surovin a také se nám podařilo sehnat velice šikovného kuchaře,“ říká.

První den otevření nového Lidlu, v pondělí 29. listopadu, do prodejny zavítalo mnoho zákazníků.
Podívejte se: V Plzni na Borech otevřeli nový Lidl

Na otázku, zda nemá strach, že vláda provoz hospod kvůli špatné epidemické situaci opět utne, jednoznačně odpovídá: „Neobávám se, když tak otevřeme výdejní okénko. Myslím si, že bychom to nějakou dobu zvládli.“

Během obědů bylo v rodinné restauraci rušno.Během obědů bylo v rodinné restauraci rušno.Zdroj: Deník/Barbora Hájková

Jídlo a obsluha

O tržby dle svých slov nepřijde ani s nově nařízenou zavírací dobou ve 22 hodin. „To se nás moc netýká, nejvícek nám chodí lidé právě na obědy. Mnoho zákazníků si rovněž bere jídlo s sebou,“ doplňuje.

Paní Helena Ottová, majitelka květinářství Fišer na Roudné v Plzni.
Točila Receptář s Přemkem Podlahou: Červeno-zlatý adventní věnec je letos hit

Tereza Pechrová pracuje v gastronomiii téměř celý život, do restaurace se podle ní zákazníci vracejí hlavně za výborným jídlem a příjemnou obsluhou. „To u nás hosté určitě najdou. Navíc se v nově zrekonstruovaných prostorách budou cítit určitě dobře. Naši pizzerii provozujeme srdcem,“ dodává s úsměvem podnikatelka.