Již ve čtvrtek 8. listopadu se zájemci mohou v Lanterně setkat se Zbigniewem Czendlikem – charismatickým knězem, který je známý moderními názory na život i církev a originálním smyslem pro humor. Podvečer s povídáním je inspirován jeho knihou Postel hospoda kostel.

Vpředvečer státního svátku pak nabídne Lanterna vzpomínkový podvečer s Ladislavem Špačkem, věnovaný prvnímu polistopadovému prezidentovi Václavu Havlovi. Jako tiskový mluvčí prožil Ladislav Špaček pracovně i soukromě po jeho boku deset let. Při setkání v duchu čaje o páté povypráví o tom, jaký Václav Havel ve skutečnosti byl: jako člověk i státník, s řadou poutavých a vtipných historek. Zajímavým zpestřením je ochutnávka guláše podle oblíbeného rodinného receptu Havlových.

O den později, v sobotu 17. 11., je připravena akce především pro ženy. Hosty tradiční Snídaně s Naďou Labanovou budou Ladislav Špaček a Radim Uzel. Při společné snídani se bude mluvit o etiketě, především o oblékání, včetně módních trendů a zajímavostí z historie.

Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm
Dáma nad Rožnovem měla rekordní návštěvnost

Tradičně v polovině listopadu se vypraví kuchaři Spa hotelu Lanterna do italského Piemontu, aby zde nakoupili čerstvé bílé lanýže a další italské delikatesy, z nichž připraví speciální menu pro Noc bílých lanýžů. Podniků, které v Česku s touto surovinou pracují, není mnoho – je velmi drahá a těžko dostupná. Na Valašsku se degustační večer koná již počtvrté a to 22. listopadu.

V prosinci chystá Lanterna další tři akce s Ladislavem Špačkem – v sobotu 15. prosince oblíbený (a již vyprodaný) degustační večer s kurzem etikety, ve čtvrtek 27. prosince novinku - večer na téma společenského odívání a v pátek 28. prosince mimořádně kurz stolování a etikety pro děti, v zábavném duchu s podtitulem Šašek a královna.

Poslední letošní akcí bude Šansonový večer Světlany Nálepkové v pátek 28. prosince.

Zajímavé akce chystá hotel Lanterna i v příštím roce. Hned v lednu to například bude degustační večer s Terezou Breuer nebo Listování s Lukášem Hejlíkem.

Více: www.lanterna.cz