„Španělská a italská vína, zvláště ta červená, jsou výrazně chutnější, plnější a elegantnější, než ta ze severněji položených oblastí. Oproti vínům z tzv. Nového světa mají vyváženější strukturu, dlouhověkost a výraznější charakter. Oproti podobně koncipovaným francouzským vínům pak zajímavější cenu,“ řekl znalec vína Jindřich Navrátil.

„Vinaře pro La Botellu jsme vybírali dlouho a pečlivě. Rozhodli jsme se pro několik výjimečných produkcí, které kombinují kvalitu, tradici i aktuální trendy, ale také vyvážený poměr kvality a ceny. Kvalitu našeho vína potvrdili nejenom světoví, ale i čeští odborníci,“ uvedla Petra Zemčíková, obchodní manažerka La Botelly.

Společnost La Botella má nepsaný podtitul Víno nás baví. A nejde o reklamní slogan. Začátky můžeme hledat ve firmě Los Kachlos, která je již šestnáct let úspěšně etablovaná na česko-slovensko-španělském trhu. Dnes výhradně zastupuje většinu exkluzivních španělských keramiček v České republice i na Slovensku. „Při obchodu se Španělskem se vínu nevyhnete. Ochutnáte jednou, podruhé… A potom už vás ta radost pravděpodobně neopustí po zbytek života. Tak vznikla La Botella. Od dlouholetého koníčka byl jen kousek k dovozu vynikajících španělských vín a delikates. A protože podobně zajímavá je také Itálie, La Botella začala dovážet to nejlepší ze Španělska i Itálie,“ vysvětlil impulz vzniku zajímavého gurmánského projektu majitel La Botelly Petr Lipovský.

La Botella nabízí jak vína dostupná cenově všem zájemcům, tak vína prestižní, oceněná na mnoha světových výstavách. Jedno však mají společné. To, že jsou nevšední a jedinečná, často s neopakovatelnou chutí a vůní.

La Botella je výhradním dovozcem španělských značek vína Grupo Yllera, Bodegas Briego, Berdie (Cava) a italských značek Salustri, Pulcino, Piombaia a Lumavite pro Českou republiku a Slovensko. Jako přidanou hodnotu nabízí La Botella na svých stránkách www.labotella.cz kromě internetového obchodu také poutavé čtení o víně, vinařích, farmářích nebo oblastech, kterých se daná vína týkají.

Oblibu si velmi rychle získaly také řízené degustace vybraných vín s odborným výkladem prokládaným zajímavostmi ze Španělska.