VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Karlovský gastrofestival letos přivítá rakouského Michelina, Toniho Mörwalda

FOTOGALERIE / Již podeváté budou valašské Velké Karlovice na začátku podzimu hostit populární Karlovský gastrofestival. Nenechejte si 7. a 8. října ujít nejnavštěvovanější gastronomickou událost s jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd, navíc opět se speciálním hostem – tentokrát rakouským michelinským šéfkuchařem Tonim Mörwaldem.

15.8.2017
SDÍLEJ:

Toni MörwaldFoto: Archiv Resortu Valachy

„Pro návštěvníky opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou návštěvníci během ochutnávek procházet po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru. Na jedné ze zastávek bude opět velký farmářský trh, chystáme i tradiční soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti nebo populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, jenž je hlavním pořadatelem akce.

Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrou nabídkou, programem pro celou rodinu a přírodní atmosférou přidává na oblibě. Jen loni gafestival během dvou dnů navštívilo 41 tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.

Každý rok je součástí i speciální doprovodný program pro náročné gurmány v podobě sobotní Michelinské galavečeře a nedělního Michelinského oběda ve Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé vždy zvou uznávané kuchařské osobnosti oceněné michelinskou hvězdou. V minulých ročnících už se v Lanterně vystřídalo šest šéfkuchařů z ČR, Maďarska, Itálie a Německa. „Letos přijede vyhlášený rakouský šéfkuchař Toni Mörwald, jenž vede michelinskou restauraci Le Ciel a v minulosti získal toto prestižní ocenění i v dalších rakouských podnicích. Už se těšíme na jeho noblesní rakouskou gastronomii s francouzským nádechem, snoubenou s pečlivě vybranými rakouskými víny,“ dodal Tomáš Blabla.

Toni Mörwald je jedním z nejznámějších a nejuznávanějších rakouských šéfkuchařů. Působil v nejlepších restauracích v zemi, je držitelem řady mezinárodních ocenění, provozuje několik restaurací, vede kuchařskou školu Toni M., která je rakouskou jedničkou, a vydal také tři desítky kuchařských knih. „Jeho“ michelinská restaurace Le Ciel se nachází ve slavném Grand Hotelu Wien, který byl v roce 1870 vůbec prvním grand hotelem ve Vídni. Toni Mörwald restauraci řídí od roku 2015. Již v roce 2016 získala první michelinskou hvězdu a letos ji obhájila.

Více na www.karlovskygastrofestival.cz

Autor: Redakce

15.8.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Čert. Ilustrační foto.
AKTUALIZOVÁNO

Tipy Deníku, kde a jak si užít víkend

Moje doma vytváří především moje rodina a je jedno jestli je to v Traplicích na dvorku nebo při podzimní procházce stezkou lovců mamutů v Boršicích.

Herci odkrývají ve Slováckém deníku své soukromí. Tentokrát David Vaculík

AKTUALIZUJEME

Výpadky elektrické energie sužovaly Hradišťsko, škody uhradí E.ON

Blik, blik, blik, blik, a třeba i osmkrát za sebou. Časté výpadky proudu v posledních týdnech trápily obyvatele Uherského Hradiště i okolních obcí.

Otrokovice objedete od ledna bez dálniční známky

Ministr dopravy Dan Ťok dodržel slovo. Letos přislíbil zařadit Otrokovice na seznam měst, jejichž obchvat bude vyjmut ze seznamu zpoplatněných pozemních komunikací. Vyhlášku podepsal.

Auto skončilo v přehradě, řidič pomáhal zapadlému kamarádovi

Asi dvacet metrů od břehu skončil osobní automobil v noci ze středy na čtvrtek. Hasiči vyjížděli po 22. hodině k vodní nádrži Dílce u Hluku.

Žena, která pobodala svého manžela, je ve vazbě

Šestatřicetiletá žena z Pitína, která v noci 7. listopadu pobodala nožem svého manžela, byla vzata do vazby.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT