„Když jsem začal podnikat v oboru, uvědomil jsem si, že v Uherském Hradišti chybí rychlé stravování. Kdysi něco podobného fungovalo v provozu Hradišťanka, v současnosti ale takové zařízení ve městě chybí. Výhodou je nejen klasická kuchyně našich babiček, ale také možnost rychlé nabídky jídel. Host má jídlo na stole během několika minut, bez čekání a zbytečných stresů,“ vyjmenovává výhody Kovačič.

Lucia denně nabízí zhruba šest druhů polévek, tři druhy menu a další jídla s bohatou nabídkou všech masných specialit. „Na své si přijdou milovníci srnčího masa, hovězích, jehněčích a vepřových specialit, ryb i kuřecích produktů,“ říká Kovačič.

Ochota při vyhovění individuálním požadavkům zákazníka je pro tým kolem Bohumila Kovačiče samozřejmostí. Hitem mezi strávníky jsou především omáčky všeho druhu, guláše, zelí s knedlíkem a například také ovocné knedlíky. „Nabízíme také uherskobrodské točené pivo a několik druhů lahvových piv včetně nealkoholického. Pro děti máme připraveny sladkosti, například limonády, kakao, smaženky, lívance, palačinky a další dobroty,“ dodává podnikatel, kterému v práci pomáhá jeho maminka i manželka.

V současné době má bistro Lucia kapacitu dvacet míst. V letních měsících nabízí provoz také venkovní posezení u tří stolků. Pro zájemce jsou schopni zaměstnanci bistra připravit kompletní občerstvení pro rodinné oslavy, svatby, podnikové večírky a další příležitosti.
„V budoucnu bychom bistro rádi rozšířili, otázkou je, jestli najdeme vhodné prostory. Prvotním cílem je ale spokojenost zákazníků. Skutečnost, že se k nám lidé opakovaně vracejí, je pro nás největším vyznamenáním,“ uzavírá své povídání Bohumil Kovačič.