Zlatavý mok vaří uherskobrodští sládci na stupňovitost 10,2%, obsah alkoholu činí 4,3%. Zatím se stáčí pouze do sudů. Pokud u spotřebitelů zaznamená úspěch, bude pivovar uvažovat také o lahvování.
Janáček chce uvedením Perunu na trh rozšířit svůj sortiment, přestože již desetistupňové pivo, nazvané Prima, vyrábí. „Perun je ale odlišný,“ tvrdí Barbora Burešová, mluvčí pivovarnické skupiny K Brewery, pod niž Janáček spadá.
Perun při výrobě, stejně jako ostatní sudová piva z Janáčka, neprochází pasterizací. „Při použití tradičních technologií používáme metodu studeného chmelení. To znamená, že kromě standardního trojitého chmelení na varně přidáváme ještě speciální čtvrtou a pátou dávku hlávkového chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák v pozdější fázi výroby za studena. Pivo tím získává výraznější, přesto stále lahodnou hořkost a jemné chmelové aroma,“ uvedl sládek Lukančo Trifončovski.
Pivo pojmenované po staroslovanském bohu bouře je druhou letošní novinkou uherskobrodského pivovaru. Již na jaře se mohli pivaři seznámit s tmavým ležákem Patriot.
Kde také čepují Peruna
HOSTINEC U NEMRAVŮ,HLUK,HLAVNÍ Č.2
REST.SPORTOVNÍ HALA,HLUK,BORŠICKÁ 1313
PIVNICE HÁJENKA,KUNOVICE,PANSKÁ 760
REST.U HLAVÁČKŮ,KUNOVICE,LIDICKÁ 403
U LSEZÁČKŮ,KUNOVICE,HLAVNÍ 50-MÍKOVICE
U PEPY,KUNOVICE,LIDICKÁ 553
REST.U TALAFY,SLAVIČÍN,OSVOBOZENÍ 34
SPORT-BAR U ZEMÁNKŮ,SLAVIČÍN,HRÁDECKÁ 7
REST.U NOVÁKŮ,STARÉ MĚSTO,VELKOMORAVSKÁ
REST.KORUNA,UH.HRADIŠTĚ,TYRŠOVO NÁM.
REST.PIVNICA MORAVA,UH.HRADIŠTĚ,ŠAFAŘÍKO
REST.BORKA,UHERSKÝ BROD,OKRUŽNÍ 1444
REST.DRUŽBA,UH.BROD,SLOVÁCKÉ NÁM.2066
REST.NA KOVÁRNĚ,UH.BROD,26.DUBNA 1101
REST.U KOLLERŮ,UH.BROD
REST.U ROCHU,UH.BROD,ŠIROKÁ 161
SD.OLŠAVANKA,UH.BROD,NERADICE 369
ŠALANDA,UH.BROD,SÍDL.OLŠAVA
U KARLA,UH.BROD,AREÁL SOKOLOVNY
HOSPŮDKA U JEŽKŮ,VLČNOV
PEPČÍN VLČNOV,VLČNOV,ČP.298
PIZZERIE,VLČNOV,MASARYKOVA 588
REST.SOKOLOVNA,VLČNOV,ČP.170
U KRÁLA,VLČNOV,ČP.127
U KRÁLÍKŮ,VLČNOV