Zlatavý mok vaří uherskobrodští sládci na stupňovitost 10,2%, obsah alkoholu činí 4,3%. Zatím se stáčí pouze do sudů. Pokud u spotřebitelů zaznamená úspěch, bude pivovar uvažovat také o lahvování.

Janáček chce uvedením Perunu na trh rozšířit svůj sortiment, přestože již desetistupňové pivo, nazvané Prima, vyrábí. „Perun je ale odlišný,“ tvrdí Barbora Burešová, mluvčí pivovarnické skupiny K Brewery, pod niž Janáček spadá.

Perun při výrobě, stejně jako ostatní sudová piva z Janáčka, neprochází pasterizací. „Při použití tradičních technologií používáme metodu studeného chmelení. To znamená, že kromě standardního trojitého chmelení na varně přidáváme ještě speciální čtvrtou a pátou dávku hlávkového chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák v pozdější fázi výroby za studena. Pivo tím získává výraznější, přesto stále lahodnou hořkost a jemné chmelové aroma,“ uvedl sládek Lukančo Trifončovski.

Pivo pojmenované po staroslovanském bohu bouře je druhou letošní novinkou uherskobrodského pivovaru. Již na jaře se mohli pivaři seznámit s tmavým ležákem Patriot.

Kde také čepují Peruna

HOSTINEC U NEMRAVŮ,HLUK,HLAV­NÍ Č.2

REST.SPORTOVNÍ HALA,HLUK,BORŠICKÁ 1313

PIVNICE HÁJENKA,KUNOVI­CE,PANSKÁ 760

REST.U HLAVÁČ­KŮ,KUNOVICE,LI­DICKÁ 403

U LSEZÁČKŮ,KU­NOVICE,HLAVNÍ 50-MÍKOVICE

U PEPY,KUNOVI­CE,LIDICKÁ 553

REST.U TALAFY,SLA­VIČÍN,OSVOBOZE­NÍ 34

SPORT-BAR U ZEMÁNKŮ,SLA­VIČÍN,HRÁDECKÁ 7

REST.U NOVÁKŮ,STARÉ MĚSTO,VELKOMORAVSKÁ

REST.KORUNA,UH­.HRADIŠTĚ,TYR­ŠOVO NÁM.

REST.PIVNICA MORAVA,UH.HRA­DIŠTĚ,ŠAFAŘÍKO

REST.BORKA,UHERSKÝ BROD,OKRUŽNÍ 1444

REST.DRUŽBA,UH­.BROD,SLOVÁCKÉ NÁM.2066

REST.NA KOVÁRNĚ,UH.BROD,26­.DUBNA 1101

REST.U KOLLERŮ,UH­.BROD

REST.U ROCHU,UH­.BROD,ŠIROKÁ 161

SD.OLŠAVANKA,UH­.BROD,NERADICE 369

ŠALANDA,UH.BROD,SÍD­L.OLŠAVA

U KARLA,UH.BROD,A­REÁL SOKOLOVNY

HOSPŮDKA U JEŽKŮ,VLČNOV

PEPČÍN VLČNOV,VLČNOV­,ČP.298

PIZZERIE,VLČNOV,MA­SARYKOVA 588

REST.SOKOLOVNA,VLČNOV,ČP­.170

U KRÁLA,VLČNOV,ČP­.127

U KRÁLÍKŮ,VLČNOV