Velké Karlovice mají na jaře opravdu co nabídnout: procházky kvetoucí krajinou, výlety na kole po Cyklostezce Bečva či okolních hřebenech, ale také třeba golf, projížďky na segwayi, nejrůznější doprovodné akce nebo relaxaci ve Wellness Horal s odpočinkem na venkovních terasách.

Na závěr dne se vyplatí vyhradit si čas na návštěvu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna a u stolu s výhledem do přírody si vychutnat některé z novinkových menu.

Michelinské menu s víny Špalek

Milovníky „hvězdné“ gastronomie jistě potěší Michelinské menu inspirované spoluprací s michelinskými šéfkuchaři, kteří zanechali stopu ve Spa hotelu Lanterna během uplynulých ročníků Karlovského gastrofestivalu. Z pokrmů, které se tu servírovaly při Michelinských galavečeřích, vybral šéfkuchař Josef Tydlačka šest specialit, které se staly předlohou a inspirací servírovaných pokrmů.

Nenechejte si ujít příležitost ochutnat menu v pátek 22. června i s osobním komentářem šéfkuchaře Josefa Tydlačky a vinaře Milana Špalka, navíc s hudebním doprovodem saxofonisty DeeSaxxe.

Raw menu nejen pro vegetariány

Skutečnou raritou je druhá novinka - Raw menu, které je v nabídce do konce srpna. Kuchaři tak vycházejí vstříc nejen vegetariánům, ale i těm, kdo v teplejším počasí dávají přednost lehčím bezmasým pokrmům. To, že jsou navíc všechny chody v souladu se zásadami raw stravy, je v tuzemsku spíše výjimkou.

„Raw pokrmy jsou připraveny bez tepelné úpravy, díky čemuž jsou lépe stravitelné a mají také mimořádně vysokou výživovou hodnotu, protože si uchovají větší množství cenných živin, vitamínů a důležitých enzymů,“ popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka.

Hosté ubytovaní ve Spa hotelu Lanterna si mohou obě menu objednat za zvýhodněnou cenu a v rámci ubytování si navíc užít neomezený vstup do hotelového L-Spa a do Wellness Horal v blízkém hotelu Horal.

Více informací o restauraci Vyhlídka

Další tipy pro gurmány

Nenechejte si ujít další zajímavou akci ve Velkých Karlovicích – Zahájení letní sezóny na terase hotelu Horal v neděli 3. června. Připraveny budou grilované zvěřinové speciality a ochutnávka vín i nových zmrzlin, k poslechu zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka. Pro tento víkend také Horal připravil speciální nabídku ubytovaným hostům.