„Tentokrát bude mít důvodů k návštěvě víc. V sobotu 26. ledna se mohou návštěvníci těšit na jeho Listování – scénické čtení z knihy Co by měl můj syn vědět o světě, v neděli 27. ledna pak na neformální povídání, při němž Lukáš Hejlík poodhalí zákulisí svých gastronomických putování po České republice v rámci svého projektu Gastromapa,“ uvedla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Představení podle knihy Fredrika Backmana Co by měl můj syn vědět o světě mělo v podání Lukáše Hejlíka již přes 100 repríz, audiokniha se dlouho držela jako jednička v žebříčku prodejnosti v kategorii Humor. Lukáš Hejlík je stejně starý jako Fredrik Backman a stejně staří jsou i jejich synové, jedná se tedy o osobní představení s notnou dávkou nadhledu a humoru.

Ledové sochy 2019  Pustevny Jan Paďour z Jaroměře  socha Rytíř
Čím je socha větší, tím více se mi líbí, říká ledosochař

Při nedělním dopoledním posezení v restauraci Vyhlídka pak Lukáš Hejlík poodhalí zákulisí svého projektu Gastromapa, který je v současné době jediným uceleným a nekomerčním počinem mapujícím českou a moravskou gastronomickou scénu. „Toto téma je podle nás velmi zajímavé a tak jsme rádi, že Lukáš Hejlík souhlasil s nápadem poodhalit, co vše obnáší jeho „práce“ food blogera, jak probíhá výběr a hodnocení navštěvovaných podniků, co vše hraje roli při recenzích a řeč bude i o netradiční kuchařce Gastrokroužku, jehož je Lukáš Hejlík členem a která obsahuje na 80 receptů,“ uzavřela Martina Žáčková.

Více na www.lanterna.cz