„Je to něco nemyslitelného, neomluvitelného, jako by bojovali Češi se Slováky. Každopádně vše je důsledkem dlouhodobého neřešení problému, který rozhodně není jednostranný. To vše nemělo skončit válkou, na kterou doplatí jen ti nejobyčejnější lidé,“ cítí Titkov, majitel čtyř házenkářských titulů se Zubřím a Karvinou.

Každopádně současný stav považuje za nejhorší možné řešení a celou situaci bedlivě a nervózně sleduje. „Kromě toho, že mám rodinu v Rusku mám stejně velkou hromadu známých a kamarádů na Ukrajině. Vždyť jsem sedm let hrál v Kyjevě, město a lidé okolo mi přirostli k srdci,“ popisuje své pocity nyní manžel od rodiny a otec dvou dcer.

Hokejbal Malenovice. Ilustrační foto
Kam za sportem ve Zlínském kraji?

„Nyní na Ukrajině zuří ryzí válka a kdo ví, jak dlouho vše potrvá. Že by se lidé na všech stranách domluvili, nevěřím. Cítím, že Rusko si jde jasně a pevně za svým cílem,“ říká Titkov, jenž moc dobře vnímá, jak východ Evropy ekonomicky strádá, o to větší hrdost nyní cítí větší část běžných obyvatel Ruska.

„Nejsmutnější na všem je, že ti všichni, co vše do současné vyeskalované situace dostali, primárně politici, zůstanou v bunkrech a bezpečí. Každopádně je nadmíru jasné, že se mělo jednat dříve, než došlo k destabilizaci Ukrajiny. Rozhodně to nemělo skončit situací, kdy je bombardován suverénní stát. Za mě by si měly jen Rusko, Bělorusko a Ukrajina sednout ke stolu a vše diplomaticky vyřešit. Jiné řešení v tuto chvíli nevidím,“ dodal situací otřesený Andrej Titkov.