ATLETIKA

Tomáš Blaha v Mořkově porazil favorizovaného Jakuba Ambrose

Kroměříž – Tomáš Blaha zvítězil ve 12. ročníku silničního běhu Mořkovský zajíc. Člen AK Kroměříž dosáhl v závodu dlouhém 10 kilometrů zařazeném do Lašské běžecké ligy, času 34:23. Druhý v pořadí favorizovaný Jakub Ambros z AK Emila Zátopka Kopřivnice byl v cíli o rovnou minutu pomalejší, bronzovou pozici obsadil v čase 35:43 Tomáš Jakubec hájící barvy také Kopřivnice.

   ,,Už po úvodních 300 metech jsem se probojoval do čela závodu. A protože jsem na členité trati běžel svižně, tak jsem na zlaté pozici vydržel až do cíle. Mezi čtvrtým a pátým kilometrem jsem ovšem díky protivětru trochu zpomalil. V závěru jsem ale tempo dokonce ještě vystupňoval,“ pochvaloval si pobyt v Mořkově Tomáš Blaha.

   Z regionálních běžců na Novojičínsku ještě skončil Michal Poláček z Valašského Meziříčí (36:39) devátý, Marek Tretera (AC Sportguides Rožnov pod Radhoštěm, 37:14) jedenáctý a Martin Čmelík z Leskovce (37:26) třináctý.  

   Rovněž mezi ženami se v Mořkově ze zisku zlaté příčky radovala reprezentantka Zlínského kraje. Prvenství vybojovala díky času 43:12 Helena Kovařčíková z Poličné. Stříbrná byla Lenka Petreková (1. Běžecký klub Jablunkov, 43:32), třetí příčku získala Darina Krausová (AK Emila Zátopka Kopřivnice, 43:57).       

ATLETIKA

V sobotu se v Osvětimanech koná 5. ročník krosového závodu Memoriál ZINC

Osvětimany – V sobotu se koná 5. ročník krosového závodu Memoriál ZINC v Osvětimanech. Pořadatelé v Chřibech připravili dvě trailové tratě. Delší LONG dlouhá 24 kilometrů má převýšení 825 metrů. Kratší SHORT měří 13 kilometrů a má převýšení 403 metrů

,,Obě tratě povedou střídavě po lesních pěšinách a cestách, ale také po loukách a zpevněné komunikaci,“ prozradil ředitel závodu Lubomír Berka.

Start obou závodů je u Památníku padlých v Osvětimanech ve 12.30 hodin. Cíl bude v areálu osvětimanského fotbalového hřiště.  Startovné je 200Kč.

Na Uherskohradišťsku nezapomněli ani na děti. Ty si můžou od 11 hodin na fotbalovém hřišti podle věku zdarma zazávodit na tratích od 300 metrů do 1 kilometru.

Loňský 4. ročník Memoriálu ZINC v Osvětimanech v hlavní kategorii LONG vyhrál Petr Hének z AK Drnovice. Mezi ženami vybojovala první příčku Helena Kotopulu z Moraviamanu Otrokovice.            

FUTSAL

Při druholigovém loučení se sezonu očekávají ve Zlíně, že v zápase s Jakubčovicemi padne hodně gólů

Zlín – Druholigovým futsalistům VŠSK Zlín skončí v pátek sezona. V poslední souboji zlínští vysokoškoláci doma přivítají celek Jakubčovic. Zápas se bude hrát ve sportovní hale Euronics od 20 hodin.

,,Hosté s nebezpečnými střelci Danielem Vavrošem a Alešem Michálkem sází na ofenzivní futsal. Proto v jejich zápasech padá hodně branek. Diváci se tak mohou těšit na gólovou nadílku,“ předpokládá zlínský forvard Pavel Krajča.

 Jeho mužstvo v prosinci na Novojičínsku vyhrálo 10:4 a vítězství chtějí domácí vybojovat samozřejmě také v pátečním střetnutí.

 ,,Zápas si chceme hlavně užít. Podobně jako ten minulý s Opavou, ve kterém jsme Severomoravany rozstříleli 9:1,“ plánuje jeden z tahounů Zlína.

Ten věří, že se sezonou se přijdou rozloučit také domácí fanoušci. ,,Ti v posledním souboji s opavským celkem vytvořili skvělou atmosféru. I kvůli nim Jakubčovice zdoláme,“ slibuje Pavel Krajča.

HOKEJ

Hokejoví dorostenci Zlína mají po sezoně. Ve čtvrtfinále extraligy je vyřadily Pardubice

Zlín – Ve čtvrtfinále východní skupiny skončila letošní sezona zlínským extraligovým hokejovým dorostencům. Mladé berany v duelech o postup do semifinálových soubojů vyřadily Pardubice.

V prvním utkání Zlín doma pardubickému mužstvu podlehl 1:3. ,,O osudu střetnutí rozhodla první třetina. V ní jsme nevyužili dvě dlouhé přesilovky pět na tři. Ve 20. minutě naopak skórovali po trefě Herčíka hosté. Po druhé části to bylo 0:2. A když jsme ve čtyřiačtyřicáté minutě po hrubé chybě inkasovali třetí gól, už jsme se nestačili do zápasu vrátit,“ přiznal hlavní domácí kouč Tomáš Jankovič.

Druhou partii ševci v Pardubicích vyhráli 6:4. ,,V tomto zápase jsme byli lepším pohyblivějším týmem. Byli jsme agresivnější v osobních soubojích. Důrazně jsme se tlačili do brány domácích. Rovněž se nám dařilo napadat rozehrávku Východočechů,“ chválil svoje svěřence Jankovič.

Třetí duel zlínský celek na pardubickém ledě prohrál 0:4. ,,Domácí  uklidnila první branka, kterou vstřelil v 16. minutě Matuška. A protože jsme se ani ve zbytku utkání nedokázali dostat do tempa, tak Pardubice dovedly rozhodující zápas k pohodovému vítězství. Do výsledku se promítla i únava našich klíčových opor,“ konstatoval po třetím rozhodujícím souboji první muž hostující lavičky Tomáš Jankovič.    

Výsledky čtvrtfinále play off hokejové extraligy dorostu:

1. ZÁPAS: PSG BERANI ZLÍN – PARDUBICE 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky Zlína: Ramert.

2. ZÁPAS: PARDUBICE – PSG BERANI ZLÍN 4:6 (1:3, 2:1, 1:2)

Branky Zlína: Frömel 2, Ramert, Chludil, Jecho, Mojžíš.

3. ZÁPAS: PARDUBICE – PSG BERANI ZLÍN 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burián, Šindelek, Čapka, Hoferek, Valda – Jecho, Chludil, Tomeček, Ševčík, Jakub Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík.    

HOKEJBAL

Malenovice budou hrát proti Hodonínu nátlakový hokejbal

Malenovice – Důležitý zápas mají před sebou o víkendu druholigoví hokejbalisté Malenovic. V neděli se v Lopik aréně ve 14. kole soutěže utkají s Hodonínem. Utkání začíná ve 13 hodin.

 ,,Bojovní hosté předvádějí před oběma brankami důrazný hokejbal. Jsou silní v osobních soubojích a nevzdávají se za žádného stavu,“ podělil se o základní poznatky o týmu z jihu Moravy hrající domácí kouč Martin Novák.

Ten ještě upozorňuje na největší hodonínské opory. ,,Zkušení tahouni Michal Rapant, Jan Švagerka a Jakub Navrátil se dokážou prosadit v koncovce a tito tahouni umí také vypracovat šance pro svoje spoluhráče,“ moc dobře ví trenér Malenovic.

Čamlíci ovšem ani v duelu se čtvrtým celkem tabulky nebudou měnit osvědčenou taktiku.

 ,,Budeme hrát nátlakový hokejbal a soupeře zatlačíme do jeho obranného pásma,“ plánuje trenér domácího mužstva.

,,Abychom v zápase uspěli, tak musíme také vyhrávat osobní souboje a nutné je proměňovat šance,“ uvědomuje si Martin Novák.

SILOVÝ TROJBOJ

Martin Čech vybojoval na mistrovství Evropy v silovém trojboji zlatou medaili

Bystřice pod Hostýnem – Martin Čech vybojoval zlatou medaili na mistrovství Evropy masters v silovém trojboji. Reprezentant Zekon klubu Bystřice pod Hostýnem v maďarském Györu tak obhájil první příčku z loňského červencového šampionátu v Plzni.

,,V Maďarsku se mi v porovnání s loňským rokem podařilo snížit hmotnost a sestoupit do nižší váhové kategorie. Proto byla cesta ke zlatu snadnější. S loňskou váhou bych v Györu obsadil pouze bronzovou příčku,“ vysvětloval Martin Čech.

,,Přitom letošní výkony měly hodnoty českých rekordů ve dvou disciplínách trojboje masters kategorie do 59 kg. V dřepu jsem zvládl 157,5 kg a v mrtvém tahu pak 190 kg,“ prozradil čtyřiačtyřicetiletý Čech.

Ten by se také rád zúčastnil v červnu veteránského mistrovství světa v Helsingborgu ve Švédsku

 ,,K tomu mi ale zbývá sehnat potřebné finanční prostředky,“ věří, že se mu to podaří český veteránský reprezentant v silovém trojboji z Bystřice pod Hostýnem Martin Čech.