„Již v úvodu odvetných zápasů druholigové soutěže nás provází smůla, když z nominovaných jedenácti hráčů se na poslední chvíli tři omluví z důvodu onemocnění a pracovního zaneprázdnění. Chci věřit tomu, že pro další zápasy budeme kompletnější,“ uvedl předseda klubu ze Slovácka Petr Straka.

2. volejbalová liga -
Výsledky: Holubice - Staré Město 3:0 (18, 23, 18), Holubice - Staré Město 3:0 (20, 18, 18).
Sestava VSK: Kváč, Vitásek, Bilanský, Pelikán, Kroča, Kostík, na liberu Kamler, střídal Janík.

Staroměstský kouč Petr Karabec neměl svým svěřencům ani po dalších nezdarech co vytknout. „Kluci hráli na hranici svých možností a schopností. Bojovali, ale na lepší výsledek prostě nedosáhli. Potěšil mě výkon novice v sestavě, osmnáctiletého univerzála Pelikána,“ prohlásil po zápase staroměstský kouč Petr Karabec.

V hostující sestavě základní šestky se objevilo celkem pět hráčů mladších dvaceti let. Pouze Kroča, který nastoupil s kapitánskou páskou společně s nahrávačem Kamlerem na postu libera, patřili ke zkušenějším.

V úvodním setu domácí i díky zkušeným bývalým extraligovým hráčům Kolářovi a Muroňovi získali průběžně bodový náskok a vedení bez problémů dotáhli až k setovému vítězství.

„Mnohem vyrovnanější druhý set se rozhodl až v koncovce nejtěsnějším rozdílem, když hosté průběžně srovnali na 23:23, ale při setbolu domácích chybovali v útoku. V závěrečném setu domácí celek nenechal nic náhodě a po soustředěném výkonu slavil celkové vítězství,“ informuje Straka.

Druhé utkání mělo obdobný charakter, při osmičlenném počtu hostujících hráčů udělal kouč Karabec v podstatě jedinou změnu na postu blokaře.

Domácí od úvodu zápasu mládežnickou sestavu VSK zatlačili výborným servisem a jednoznačně bodovali i útokem.

Postupně si vypracovali pětibodové vedení, které spolehlivě dotáhli k zisku setu. Junioři v celku VSK sice bojovali, ale v rozhodujících herních situacích jim scházela zkušenost a větší klid při zakončení.

V obou závěrečných setech předvedli hráči Holubic svoje přednosti a potvrdili roli jednoho z aspirantů na prvenství v soutěži.