Favorizovaný celek hostů postavil základní šestku z hráčů s věkovým průměrem osmatřicet let, kteří odehráli řadu extraligových zápasů v dresech Havířova či Ostravy. Od začátku zápasu potvrzovali roli favorita a ještě v koncovce vedli 19:16.

„Pak zaúřadoval na servisu domácí Vitásek, který několika esy přispěl k obratu na 22:19 pro VSK. Hosté ještě snížili, ale hned první setbol za stavu 24:20 domácí proměnili, když hráč hostů smečoval do anténky,“ líčí předseda staroměstského klubu Petr Straka.

2. volejbalová liga mužů -
Výsledky: Staré Město - Lignum Morávka 3:2 (20, -23, -23, 20, 10), Staré Město - Lignum Morávka 2:3 (-23, -24, 15, 23, -9).
Sestava VSK: Ferenec, Vitásek, Janík, Pelikán, Kroča, Kváč, na liberu Bláha, střídali Kamrádek, Kittel, Kamler, Brády a Slezák.

Velmi vyrovnaný druhý set získali nejtěsnějším rozdílem hráči hostů. Třetí set se vyvíjel lépe pro domácí, když ještě v koncovce vedli 23:20. V jednom postavení při servisu hostujícího Kotase nepřihráli a set ztratili. Domácí nesložili zbraně a ve čtvrtém setu celek Morávky přehrávali.

Dařilo se opět nejlepšímu hráči VSK Vitáskovi, který skvěle servíroval a spolehlivě bodoval i v útoku.

„Po srovnání stavu rozhodoval o vítězi tie break. V něm domácí získali náskok 9:7 a následně znovu několika esy přispěl k rozhodujícímu vedení 12:7 Vitásek a hosté rezignovali. Hned první mečbol za stavu 14:10 proměnil esem Pelikán,“ říká Straka.

V odpolední odvetě se rozhodlo opět až v pátém setu, když úspěšnější byli tentokrát hosté.

„Již první set naznačil, že vyrovnaný zápas může opět dospět až k tie breakovému vrcholu. Hosté rozhodli o prvním bodu, když od srovnaného stavu 17:17 ujeli po výborné obraně na síti na 20:17 a set pak vítězně dohráli,“ informuje Straka.

Házenkářky Kunovic (černé dresy) zvládly další ligový zápas.
Další výhra. Házenkářky Kunovic nastřílely posledním Kobylisům čtyřicet branek

Také druhý set se rozhodl až v koncovce. „Domácí ještě vedli 23:22, měli i bodovku na setbol, ale nakonec chybovali v útoku a hosté vedli 2:0 na sety,“ líčí domácí činovník.

Výborný volejbal pokračoval i v dalším průběhu zápasu. Bojovně naladění hráči VSK toužili i po druhém skalpu favorita a měli k tomu blízko. Výbornou hrou na síti i v obraně v poli soupeře ve třetím setu deklasovali.

V dramatické koncovce čtvrté sady, když opět úřadoval skvělým servisem Vitásek dospěli k setbolu 24:22 a druhý proměnili. „Tie break je o chybách a těch se domácí dopustili více, čehož zkušený celek hostů využil,“ dodal Straka.