V domácím duelu pak i s černými páskami na rukávech stejného soupeře zdolali a nejlepším způsobem tak uctili památku dlouholetého hráče i funkcionáře klubu.

STARÉ MĚSTO - HAVÍŘOV 3:2 (-16, -22, 19, 23, 11)

Do úvodního setu nastoupila základní šestka Kment, Kamler, Hýsek, Pospíšil, Pecháček a Erman, na liberu Košík. Utkání bylo zpočátku vyrovnané, ale v jeho polovině se miska vah převážila na stranu hostů, kteří několikrát zablokovali domácí smečaře a v závěru ještě přidali pár es ze servisu.

Ve druhém setu vystřídal v sestavě VSK Špalek Hýska a Herich Pospíšila a hra se ještě více vyrovnala. Domácí bojovali s enormním nasazením, což jim mnohdy svazovalo ruce a v některých situacích chybovali. Ještě v koncovce vedli 21:18 a pak 22:21, nakonec ale set ztratili.

Když ve třetí sadě prohrávali už 6:11, zdálo se, že už se nezvednou. Neutuchající bojovnost ale přinesla zásadní obrat a po sérii skvělých servisů Špalka od stavu 20:19 dotáhli v jednom postavení třetí set k vítězství. A nevzdali se ani při nepříznivé koncovce 4. setu za stavu 21:23. Na blok krátce vystřídal Kmenta Pospíšil, výborně podával Herich a hosté zkolabovali. Rozhodnout tak musel tiebreak, v jehož závěru od stavu 10:11 zaúřadoval Špalek, a domácí tak mohli slavit skvělé vítězství.

(ps)