,,Duel odehrajeme v osvědčené sestavě se Simonu Tydlačkovou, Kateřinou Hnátkovou a Kristýnou Holíkovou. Stejně nemáme jinou možnost. Bohužel už nemůžeme využít Adélu Velechovou, která po polovině soutěže trochu nepochopitelně přestoupila do prvoligového Frýdku-Místku,“ prozradil vedoucí vsetínského týmu Jiří Beneš.

Ten ve Vsetíně působí první sezonu, proto o druholigových družstvech nemá dokonalý přehled.

,,Navíc Hlučanky v prvním vzájemném duelu, který se hrál na začátku listopadu na Slovácku, nenastoupily v nejsilnější sestavě. My jsme v Hluku postrádali Kateřinu Hnátkovou. Ovšem protože se blíží konec sezony, tak předpokládám, že v sobotu k nám Hluk přijede v nejsilnějším složení s největší oporou zkušenou Helenou Hrabcovou, a bojovnými mladými stolními tenistkami Lucii Obdržálkovou a Anetou Ježkovou,“ myslí si Beneš.

Valašky Hlučanky určitě nepodcení.

,,Chceme vyhrát úvodní čtyřhru. S vedením 1:0 se hraje vždy trochu lépe. Debl ale o konečném výsledku určitě nerozhodne. O poznatcích o celku z Uherskohradišťska se ještě poradím s Kateřinou Hnátkovou, která v minulé sezoně hrála za Hluk první ligu. Soupeřky proto zná lépe, než já. Taktiku ale přizpůsobíme podle vývoje zápasu. Budeme se snažit využívat slabin ve hře soupeřek,“ plánuje vedoucí družstva Vsetína.

Valašky jsou v utkání favoritkami.

,,Naší výhodu je, že se duel bude hrát ve Vsetíně. Náš tým má také větší stolně tenisové zkušenosti. O výsledku ovšem rozhodne momentální forma hráček a jejich psychické rozpoložení. V derby chceme pochopitelně zvítězit,“ věří svému celku Jiří Beneš.

,,V utkání už nám o moc nejde. Ve Vsetíně proto nastoupíme s mladými hráčkami. Ty budou na Valašsku sbírat zkušenosti. V této fázi sezony je důležité, že si holky zahrají s kvalitními soupeřkami. Spoléhat budeme hlavně na Lucii Obdržálkovou, která by mohla získat nějaké body. Pokud se k ní přidá někdo další, tak v derby zabojujeme o remízu,“ byla by se smírným výsledkem maximálně spokojená trenérka Hlučanek Monika Vybíralová.