Závod v olympijském triatlonu v Morkovicích vyhrála v čase 2:36:53 Martina Novotná (ONěmec.cz), před Adélou Anderlovou (Titan Trilife Zlín, 2:38:40).

Bronzovou příčku vybojovala kroměřížská Michaela Urbanová (2:40:59). Monika Anderlová (Titan Trilife Zlín, 2:43:08) skončila čtvrtá.

,,Na závod jsem se těšila,“ nezapírala Martina Novotná.

Ta prostředí a tratě v Morkovicích a okolí dobře zná a nabyté zkušenosti v letošním Morkomanovi také prodala.

,,Adéla Anderlová byla podle očekávání výrazně lepší v plavání. Po první disciplíně jsem na ni měla pětiminutovou ztrátu. Ještě po cyklistice jsem byla druhá. Po povedeném běhu jsem se ale probojovala na první příčku. V závěrečném běhu jsem moji největší soupeřku porazila o tři a půl minuty a to mi zajistilo celkové prvenství,“ radovala se Novotná z úspěchu v Morkovicích.

Petr Vabroušek Ironman v Mostu a Ironman V Norsku 2021
Petr Vabroušek triumfoval v extrémně náročném závodě ThorXtri v Norsku

V závodu mužů na Hané zvítězil český triatlonový mládežnický reprezentant David Pluhař z Lutopecen (Konrad Tools Team, 2:07:15), před Václavem Škodou (Titan Trilife Zlín, 2:12:02). Třetí pozici obsadil Václav Klakurka (AD Team, 2:14:24).

,,V Morkovicích jsem chtěl vyhrát. David Pluhař byl ale silný soupeř. Už v úvodním plavání se jevil velmi dobře a rozhodující náskok si vypracoval na kole, na něm mě porazil téměř o tři minuty. Já jsem se na těžké trati cyklistiky trápil. V běhu už ztrátu po plavání a po kole nešlo smazat. Pluhař tak letošního Morkomana ovládl zaslouženě,“ uznal druhý v pořadí Václav Škoda, který byl ale i se ziskem stříbra spokojený.

Do první desítky výsledkové listiny se vešli ještě čtyři triatlonisté ze Zlínského kraje. Petr Veselský (ASPOT Hulín, 2:18:16) skončil pátý, Vojtěch Šanda (Titan Trilife Zlín, 2:19:53) bral sedmou příčku, Radim Barták (Cyklo OP BT Morkovice, 2:21:34) byl osmý a Jiří Klement z Lubné (Dressme.cz, 2:21:07) byl klasifikovaný na desátém místě.

Mistrovství ČR v dlouhém horském běhu 2021, Ondřej Fejfar
Ondřej Fejfar vybojoval na mistrovství republiky v dlouhém horském běhu bronz

Závod v Morkovicích se konal na tratích s olympijskými distancemi složené z 1500 plavání, 40 kilometrů cyklistiky a 10 kilometrů běhu. Ve všech kategoriích se ho zúčastnilo 78 triatlonistů a triatlonistek.

Morkoman byl pátým letošním podnikem 6. ročníku Okresního triatlonového poháru Triseries na Kroměřížsku. Posledním závodem z této série bude už tuto sobotu 28. srpna Olympijský Hulmen v Hulíně.