Zatímco mezi chlapci dokázali hráči Gymnázia Uherské Hradiště v infarktovém závěru vybojovat bronzové medaile, futsalistky ze Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město celý turnaj dokonce vyhrály.

Na Superfinále ve Žďáru nad Sázavou se v obou kategoriích představily nejlepší čtyři družstva z celé republiky – dvě z Čech (Konference západ) a dvě z Moravy (Konference východ). Turnaj se již nehrál systémem každý s každým, ale hned přišla na řadu semifinálová utkání, ve kterých se utkal vítěz Konference východ s dru-hým družstvem Konference západ a naopak. Studenti hradišťského gymnázia tak narazili v semifinále na vítěze západu, družstvo Teplic. Utkání bylo dlouho vyrovnané, Hradišťané díky trefám Vozára a Kubaly drželi nerozhodný stav, nakonec ale byl šťastnější soupeř, který minutu a půl před koncem rozhodl o výhře 3:2.

„Tajný sen o zisku titulu se tak rozplynul, pořád ale byly ve hře bronzová medaile, o které jsme se chtěli poprat,“ poznamenal trenér Ivo Blažek.
Před soubojem o 3. místo měli organizátoři ke vstupu do haly vylepit varování „Se slabším srdcem vstup zakázán!“. Hradišťané se díky gólu Šipky ujali ve druhé půli vedení, jenže družstvo Příbrami prošpikované hvězdami juniorských reprezentací vývoj otočilo a zdálo se, že třetí místo zmizí v nenávratnu. Pět vteřin před koncem ovšem Kubala proměnil pokutový kop a srovnal na 2:2. A když Hradišťané prokázali pevnější nervy i v následném penaltovém rozstřelu, mohli nad hlavu zvednout pohár za vynikající 3. místo.

Mezi dívkami bylo od začátku jasné, kdo bude vítězem dané kategorie. Hráčky ze Starého Města totiž jasně dominovaly a svým soupeřkám nedaly sebemenší šanci. V semifinále rozstřílely SZŠ 5. května Praha 7:1, ve finále pak naložily VOŠ Varnsdorf ještě o čtyři branky víc a triumfovaly s celkovým skóre 18:2. Nejlepšími hráčkou Superfinále navíc byla vyhlášená staroměstská Eliška Janíková.

Výsledky Superfinále:
Chlapci
Semifinále: OA a SPŠ Teplice - Gymnázium Uh. Hradiště 3:2 (1:1).
O 3. místo: G Uh. Hradiště – Příbram 3:2 PK (0:0).
Konečné pořadí: 1. Olomouc, 2. Teplice, 3. Uherské Hradiště, 4. Příbram.

Dívky
Semifinále: SOŠ a Gymnázium Staré Město - SZŠ 5. Května Praha 7:1 (4:1).
Finále: VOŠ Varnsdorf – SOŠ a G Staré Město 1:11 (0:6).
Konečné pořadí: 1. Staré Město, 2. Varnsdorf, 3. Praha, 4. Hradec Králové.

(std, JO)