V odvetě jim sice domácí oplatili stejnou mincí, Staroměšťané však v pátek a v sobotu mohou před vlastními fanoušky slavit postup do finále. Zbývá „maličkost“ na Širůchu dvakrát zvítězit.

DOBŘICHOVICE STARÉ MĚSTO 0:3 (-22, -14, -22)

Staroměstští svého tradičního soupeře v minulém play- -off vyřadili právě v semifinále a tento kousek chtějí zopakovat. Dobřichovice zaskočili velkým nasazením a po celý zápas jim nedovolili vymanit se z defenzivy.

Hosté nastoupili se základní šestkou Janouch, Vašíček, Kment, Erman, Koláček, Skyba, na liberu Špalek a celý zápas odehráli bez střídání. V úvodním setu se první utrhli hráči VSK na 5:1 po smečovaném servisu Janoucha. Domácí ovšem náskok postupně smazali podobným způsobem, když přihrávky hostujících hráčů končily na nízkém stropu dobřichovické sokolovny. Ve vyrovnané koncovce ale svěřenci Petra Karabce proměnili hned první setbol po nechytatelném servisu Vašíčka.

„Druhý set se pak hrál jasně v naší režii. Kluci servisem zatlačili domácí do defenzivy a při výrazném vedení 22:14 set dohráli, když si domácí neporadili s plachtícím podáním Skyby,“ poznamenal předseda VSK Petr Straka.

Závěrečný set byl opět velmi vyrovnaný a Staroměšťané stejně jako v první sadě využili hned první mečbol tentokráte esem Janoucha. „Dobřichovice prohrály na domácí palubovce vůbec první zápas v letošním ročníku,“ ocenil výkon Petr Straka, který tak v předvečer narozenin dostal od svých „poddaných“ pěkný dárek.

DOBŘICHOVICE STARÉ MĚSTO 3:0 (23, 14, 20)

V sobotním duelu chyběli v celku VSK hostující hráči ze Zlína, kteří hráli extraligu, a kouč Karabec tak postavil osvědčenou sestavu Kamler, Kment, Skyba, Koláček, Erman, Maděra, na liberu Špalek. Zápas i výsledek byl zrcadlovým obrazem pátečního duelu především z toho důvodu, že hostům se nedařila přihrávka.

Staroměstští začali sebevědomě, postupně vedli 5:2,14:10 a ještě v polovině úvodního setu 15:12. V jednom postavení po řadě nevynucených chyb na přihrávce i v útoku ale náskok ztratili a prohrávali 15:18. Hosté sice odvrátili úvodní tři setboly, do vedení však šli domácí.

Zbytečná prohra se projevila hned v úvodu druhého setu, v němž hosté záhy prohrávali 1:7 a po celý set se nechytili. Také v závěrečném setu se více chyb dopouštěli hráči hostů a zápas ztratili.

Výsledky druhého semifinále: EGE České Budějovice Kladno 3:0 a 3:2 (stav série: 2:0).