HRADEC KRÁLOVÉ – STARÉ MĚSTO 0:3 (-22, –23, –21)

Nepříjemné prostředí haly v Hradci s rozlehlými prostory a šesti kurty dělá hostujícím mužstvům značné problémy. Také borcům ze Širůchu zpočátku komplikovalo orientaci a domácí průběžně o jeden až dva body vedli. „V závěru jsme si ale díky kvalitním blokům a úspěšně proměněným bodovkám vytvořili náskok 23:21 a šanci už nepustili," mnul si ruce předseda VSK Petr Straka.

Také druhý set byl vyrovnaný až do stavu 23:23. Pak ale bodoval razantním útokem Maděra a setbol Staroměšťané proměnili obranou na síti. Vstup do třetího dějství hostům nevyšel a ztráceli až 8:12. Při servisu Kmenta ale srovnali na 12:12 a postupně se projevovala jejich zkušenost a touha po vítězství. Smečaři dirigovaní nahravačem Kamlerem bezchybně útočili a proměněným druhým mečbolem si zajistili tříbodové vítězství.

CHOCEŇ – STARÉ MĚSTO 3:2 (18, –18, –23, 19, 12)

Vstup do utkání hostům nevyšel. Po řadě chyb na příjmu i v útoku prohrávali až 7:13 úvodní set rychle ztratili. Svěřenci trenéra Karabce se ale dokázali bleskově zvednout a druhý set měl přesně opačný průběh.

„Kluci se zlepšili ve všech herních činnostech a především kvalitním sevisem a spolehlivým útokem zatlačili Východočechy do defenzívy. Výrazné vedení až 14:7 postupně dotáhli až k zisku setu," těšilo Petra Straku.

Velmi důležitý třetí set byl vyrovnaný až do koncovky 21:21. Domácí sice ujeli na 23:21, ale nepříjemný servis hostujícího Skyby přinesl zvrat. Hosté v jednom postavení otočili a po dobré obraně na síti i v poli dospěli k vedení 2:1.

Jenže podobně vyrovnaný čtvrtý set urvali domácí a rozhodnout musel tie-break. Staroměšťané mohli hodně litovat, neboť vedli 18:16 a 19:18 a sahali po tříbodovém vítězství. V rozhodujícím pátém setu vedli ještě 9:8, ale opět se nepopasovali s přihrávkou a nakonec se museli spokojit pouze se ziskem jediného bodu.

Staré Město: Kment, Kamler, Skyba, Janečka, Maděra, Motyčka, libero Bláha, střídali Truong a Kroča. Trenér Karabec.