Soupeřem Staroměšťanů v něm budou volejbalisté EGE České Budějovice, kteří „smázli“ Kladno 3:0 na zápasy.

STARÉ MĚSTO DOBŘICHOVICE 3:1 (19, -24, 22, 15) A 3:1 (-28, 20, 22, 22)

Konečný stav série: 3:1

Svěřenci kouče Karabce si z palubovky soupeře přivezli do odvet jedno vítězství a doma chtěli rozhodnout. Obě mužstva si uvědomovala důležitost zápasu a motivace hráčů byla enormní. Domácí začali skvěle a získali důležitý první set. Hosté se ale nechtěli jen tak vzdát, což potvrdili v koncovce druhé sady, kdy nejprve odvrátili dva setboly a následně ten svůj proměnili.

Po vyrovnaném úvodu třetího setu za stavu 9:10 vystřídal Přikryl Maděru a místo Kmenta nastoupil kouč Karabec. „Kluci drama v koncovce zvládli na jedničku a závěrečný čtvrtý set už se odehrál v jejich režii,“ chválil tým předseda VSK Petr Straka.

Ve čtvrtém duelu se domácí museli obejít bez hostujících hráčů Zlína Janoucha s Přikrylem, takže na důležitém postu nahrávače hrál zkušený Kamler a na smeči Maděra. Nervydrásající první sadu pro sebe sice získali hosté, jenže pak už na Širůchu kraloval jen jeden tým ten domácí. „Jako rozhodující se ukázal třetí set, který jsme po přetahované získali,“ poznamenal Petr Straka.

V závěrečné čtvrté sadě už domácí svou šanci nepropásli. Ze čtyř setbolů proměnili dvojblokem Skyby s Kmentem třetí v pořadí a do posledního místečka zaplněná hala na Širůchu mohla začít slavit…

Staré Město: Kment, Janouch, Koláček, Skyba, Erman, Maděra, Špalek, Přikryl, Paták, Kamler, Salava, Nesrsta a hrající trenér Karabec. (ps, ms)