„Na jaře nám téměř nic nevycházelo, teď se to otočilo. Naše výkony jsou příslibem před rozhodující fází sezony,“ těšilo trenéra Šnečic Pavla Křiváka. Jeho svěřenkyně si budou brousit zuby nejen na úspěch v poháru, ale také v extralize, kde by rády urvaly nějakou medaili.

Turnaj se pro Snails nezačal moc dobře, když v úvodním zápase základní skupiny podlehly SaBaTu Praha 2:5. Z porážky se ale dokázaly otřepat a Ledenice smetly 7:2. „Holky předvedly skvělý výkon. Ledenice pak navíc porazily SaBaT, a jelikož jsme měli nejméně obdržených bodů, slavili jsme z prvního místa přímý postup do semifinále,“ radoval se Pavel Křivák.

Ve čtvrtfinále ovšem uspěl SaBaT, který se tlačil na jejich pozici ve Final four. Vzájemný souboj v semifinále se tak proměnil v bitvu o postup. Kunovjanky začaly dobře, jenže ve druhé směně vypadly z tempa a soupeřky je okamžitě potrestaly sedmi doběhy.

„Za stavu 2:7 jsme byly pod tlakem, holky ovšem ukázaly, že to byl jen krátkodobý výpadek. Ve zbytku zápasu byly lepší a nakonec zaslouženě otočily na 8:7, čímž si zajistily nejen finále, ale i Final four,“ ocenil Pavel Křivák.

Finále s Joudrs Praha mohly hrát Kunovjanky už v klidu a proti silnému soupeři předvedly další výborný výkon. Až do poslední směny vedly 3:2, soupeř ale v dohrávce vyrovnal a v prodloužení byl nakonec šťastnější.

To už však nemohlo nic změnit na spokojenosti kunovického trenéra, kterého potěšil i úspěšný návrat nadhazovačky Kaplarczykové.

„Celý víkend hrálo družstvo velmi dobře, mám velkou radost, že se nám probudil útok, který nás na jaře trápil. Obrana zase posílila příchodem Kaplarczykové, která na jaře kvůli pracovním povinnostem odehrála jen jeden turnaj. Teď už by měla být k dispozici pravidelně,“ mnul si ruce zkušený kouč, který věří, že jeho tým to může dotáhnout daleko.

„Do konce extraligy zbývá ještě deset zápasů a my všechny odehrajeme doma. To by měla být naše velká výhoda. V playoff už se pak může stát cokoliv,“ dodal Pavel Křivák.

Už v sobotu čekají Šnečice na Mlatevni další dva souboje se SaBaT Praha (13 a 15), v neděli pak hostí Joudrs Praha (11 a 13).

Kunovice: Kaplarczyková, Rampáčková, Slaninková, Gunišová, Kubicová, Mlýnková, Stejskalová, Húsková, Měšťanová, Hlaváčková, Ferancová. Trenér: Křivák.
Konečné pořadí turnaje: 1. Joudrs Praha, 2. Snails Kunovice, 3. Žraloci Ledenice, 4. SaBaT Praha, 5.-6. Tempo Praha a Chemie – Kotlářka Praha.