„Jsme celkem spokojení, i když po výhře v prvním utkání jsme tajně doufali, že bychom do Havlíčkova Brodu mohli jet s dvoubodovým náskokem,“ nechal se slyšet asistent trenéra a catcher Snails Kunovice Rostislav Klimánek.

Oba zápasy, které se v sobotu a v neděli hrály v Kunovicích na Mlatevni, se vyznačovaly velkou vyrovnaností. Dominovali především oba nadhazovači. Havlíčkobrodský Jaroslav Müller i domácí Marek Lapčík pálkaře vždy dlouho drželi na uzdě. V prvním utkání se hosté ujali ve 3. směně vedení, domácí ale v závěru dokázali vývoj otočit. V dohrávce šesté směny nejprve vyrovnal Lapčík, vzápětí doběhl pro rozhodující bod Mateřanka.

Šneci se tak v sérii dostali do vedení 1:0 a do druhého utkání mohli jít s čistou hlavou. „Strašně jsme chtěli vyhrát první zápas, abychom nebyli ve druhém nervózní a, nedej bože, nejeli do Havlíčkova Brodu za stavu 0:2. To se nám podařilo a do druhého utkání jsme mohli jít ve větším klidu,“ podotkl Rostislav Klimánek.

V odvetě se na první doběh čekalo ještě déle. Jednobodový náskok získali opět hosté - tentokrát ve 4. směně. Při pokusu o chycení míče se domácím navíc zranil Dušan Borbély. Smůla se Šneků držela i nadále, v šesté směně se míč zasekl v Blahově rukavici a Hroši z toho vytěžili druhý bod. Domácím se sice podařilo snížit, vzápětí ale hosté doběhli potřetí a bylo rozhodnuto.

Na Vysočinu se tak série stěhuje za vyrovnaného stavu 1:1. „Myslím, že je to naprosto otevřené. O vítězi rozhodne aktuální forma a také to, kdo bude mít víc štěstí,“ říká Rostislav Klimánek. Kunovičané se budou muset obejít bez Borbélyho, otazník vidí také nad Miroslavem Kuřímským. „Pocestuje s námi, jestli bude moci nastoupit, to se ale teprve uvidí,“ prozradil kunovický asistent.

Třetí a čtvrtý zápas se v Havlíčkově Brodě hrají v sobotu (13 a 15 hodin), případný pátý duel v neděli.

Výsledky: Kunovice - Havlíčkův Brod 2:1 a 1:3. Stav série: 1:1.

Kunovice: Klimánek, Lapčík, Blaha, Kotásek, Zedník, Borbély, Polehňa, Mateřanka, Fiedler, Dohnal, Zábranský, Schlinger.