Že by nemuseli být mezi českou elitou jen do počtu, to ukázali na turnaji prvoligových týmů, který se minulý týden uskutečnil v Krči. Ze čtyř utkání dokázali jednou vyhrát, především ale zjistili, kde mají oproti zkušenějším soupeřům rezervy. „Byl to velmi užitečný test,“ pochvaloval si trenér Snails Milan Zedník. „Výsledky nebyly až tak důležité. Hodně jsme točili sestavu, aby si každý ověřil svou formu. Navíc jsme soupeřům, které bychom mohli porážet, nechtěli ukázat našeho prvního nadhazovače Marka Lapčíka,“ vysvětlil Zedník neúčast opory v duelech proti Iuridice Praha a Havlíčkovu Brodu. Kouči Kunovic se ve velmi dobrém světle představila nová posila Zdeněk Mateřanka, který hned ve svém premiérovém zápase za šneky odpálil homerun.

Stalo se tak při jediné výhře Snails nad Havlíčkovým Brodem a právě tento tým bude jejich vůbec prvním soupeřem v I. lize. „Bude to pro nás utkání víkendu,“ říká Milan Zedník. „V prvním kole bychom rádi získali jedno vítězství a Havlíčkův Brod se zdá být nejpřijatelnějším soupeřem,“ dodává kunovický trenér.

Pokud by Snails vstup do soutěže úspěšně zvládli, v dalších utkáních už by mohli hrát ve větším klidu. „Porazit Spectrum nebo Chomutov, to by se muselo stát něco neočekávaného. Asi by nás museli hodně podcenit, protože hlavně Spectrum je úplně někde jinde než my,“ respektuje Zedník sílu soupeřů, kteří v minulé sezoně obsadili zlatou a stříbrnou příčku. Určité šance by mohly Kunovice mít proti Tempu. „Vloni skončili čtvrtí, letos se ale zatím trápí. Na turnaji v Krči jsme se mohli na vlastní kůži přesvědčit, že se s nimi hrát dá. Dlouho byl stav 3:3 a o výhře Tempa rozhodl až sporný doběh,“ cítí naději na úspěch Milan Zedník.

Výsledky Snails: - Iuridica Praha 8:12 (7:13), - Havlíčkův Brod 16:6, - Spektrum Praha 0:7, - Tempo Praha 3:5. Kunovice: Lapčík, Klimánek, Fiedler, Zedník, Kotásek, Mateřanka, M. Kuřímský ml., Vyoral, Dohnal, Kratochvíl, Šindler, P. Kuřímský, Zábranský, Pril, Blaha.

Program 1. kola I. ligy – sobota 9. 4. (hřiště Spectrum Praha): Snails - Havl. Brod (14), Snails - Spectrum (16). Neděle 20. 4. (hřiště Tempo Praha): Snails - Tempo (10), Snails - Chomutov (12).