„Jsem ráda, že jsem zahájila sezonu na bedně, což povzbudí. Navíc začíná olympijská kvalifikace a každý závod a dobrý výsledek se počítá. Povedlo se mi odjet triky, které jsem chtěla," pochvalovala si Šárka Pančochová, která si tak dala dodatečný dárek k šestadvacátým narozeninám, jež oslavila na začátku listopadu.

Na stupně vítězů v SP se Pančochová prosadila popáté 
v kariéře. Jednou se jí to povedlo na U-rampě a třikrát ve slopestylu – naposledy letos 
v březnu ve Špindlerově Mlýně. Poprvé se tak na bednu postavila i v Big Airu, kde bylo jejím dosavadním maximem březnové čtvrté místo z Québecu.

Big Air přitom nabyl na zajímavosti, neboť byl nově zařazen do olympijského programu pro hry v Pchjong-
čchangu v roce 2018,

Závody v Miláně přitom nezačaly pro Šárku Pančochovou vůbec dobře, neboť v posledním skoku čtvrtečního tréninku měla pád. Na rozbitém odrazu se jí seklo prkno.

„Spadla jsem na hranu na záda, ale měli jsme s sebou fyzioterapeuta, který mě dal dohromady a mohla jsem v pohodě závodit," uvedla česká olympionička, která následně v kvalifikaci obsadila čtvrté místo.

„Důležité bylo, že se mi povedl hned první skok v soutěži, což mi dodalo sebevědomí," poznamenala Šárka Pančochová.

Ve večerním šestičlenném finále skočila skoky s otočkou 720 frontside i backside a pozici si o jednu příčku vylepšila. „Byly tam sice drobné chyby, jako třeba kratší uchycení prkna, ale jinak se nám povedla taktika a skoky byly super," pochvalovala si.

Premiérové vystoupení ve Světovém poháru v Big Airu má za sebou devatenáctiletá Kateřina Vojáčková, která skončila v kvalifikaci čtrnáctá. Mezi muži obsadil Petr Horák v kvalifikaci 22. místo.