V maďarském hlavním městě se představilo celkem 212 juniorských šermířů. Miroslav Snopek byl nalosován do 31. skupiny a s bilancí dvou výher a tří porážek dokázal jako 122. v pořadí postoupit do 2. kola. Tam se mu postavil do cesty domácí reprezentant Bönte.

Snopek s favorizovaným Maďarem dlouho držel krok a byl jen krůček od postupu do 3. kola. Ten rozhodující ovšem učinil jeho soupeř, který se mohl radovat z těsné výhry 15:14. „Je to velká škoda,“ litoval Snopkův trenér Petr Franta. „Mirek totiž šermoval velmi dobře, Maďarovi dělal velké problémy. Bohužel, v některých momentech mu chyběla i trocha štěstí.“

Vylepšit svou bilanci bude mít Snopek šanci na dalších závodech Světového poháru, které se konají v Basileji (26. ledna) a v Göteborgu (2. února). „Tyto soutěže jsou zároveň nominačním kriteriem pro MS juniorů v italské Catanii,“ upozorňuje Petr Franta. „Doufejme, že se Mirkovi na světových pohárech podaří získat potřebný počet bodů a vybojovat si účast na tomto šampionátu,“ dodává hradišťský trenér. Juniorské mistrovství světa se v Itálii uskuteční 7.-15. dubna 2008.