V prvním kole soutěže se hradišťská naděje představila ve velmi dobrém světle a s bilancí čtyř výher a dvou těsných porážek s přehledem postoupila přímo do 3. kola. „Mirek vypadal velmi dobře, což potvrzoval i v úvodu zápasu s Maďarem Petordim,“ nechal se slyšet Snopkův trenér Petr Franta. Reprezentant Slovácké vedl po šesti minutách 9:7 a byl velmi blízko postupu do dalšího kola. Pak jej ale postihla malá sportovní tragédie. „V poslední třetině si nevšiml závady na kordu, kdy mu chyběl hrot, který spíná zásahy, a nechal soupeře vyrovnat a získat náskok 13:10. Po zjištění závady se mu ani přes velkou snahu nepodařilo soupeře udolat a prohrál 15:12,“ popsal nepříjemnou příhodu Petr Franta. Snopka mohlo vyřazení mrzet o to víc, neboť Petordi nakonec obsadil v konkurenci 107 šermířů z celé Evropy stříbrnou pozici, zatímco na něj zbylo až čtyřicáté místo.

Hradišťský šermíř se představil rovněž v soutěži družstev. „Patřil k oporám týmu, bohužel ostatní členové družstva zrovna nezářili,“ posteskl si kouč Petr Franta. Družstvo ČR prohrálo se Švédskem 34:45, s Maďarskem 39:45 a s Bulharskem 36:37, výhru slavilo pouze s Tureckem (45:38), což stačilo až na konečné 14. místo. Jen pro zajímavost – v souboji s Maďarskem porazil Snopek všechny jeho závodníky a oplatil Petordimu porážku ze soutěže jednotlivců. Celkem v Praze startovalo 23 družstev.

Další vrcholné závody čekají na Miroslava Snopka 18. listopadu v Lucemburku a o týden později v Laupheimu, kde se uskuteční podniky světového poháru juniorů. „Při jeho slibné formě bychom se mohli dočkat příjemných překvapení,“ věří svému svěřenci Franta.